`Спорно е дали ще има ефект върху България, ако от

...
`Спорно е дали ще има ефект върху България, ако от
Коментари Харесай

Тодор Галев: Около новината за Лукойл има множество условности

` " Спорно е дали ще има резултат върху България, в случай че от 1 януари следващата година " Лукойл Нефтохим Бургас " и " Лукойл България " трансферират икономическата си активност, приходите и налозите в България. Би имало резултат, в случай че облагата, която в този момент се осчетоводява в Швейцария, се осчетоводява в България. Има доста незнайни ", разяснява пред Тодор Галев от Центъра за проучване на демокрацията. 

И разясни, че преместване на активността на компанията в България не значи автоматизирано увеличение на налозите, които страната ще получи. 

Галев акцентира, че ултиматумът на " Лукойл " поражда забавни въпроси: 

" Ако те трансферират активността си, до каква степен ще изпълнят желанията си. Ниската цена на съветския нефт е поради съществуващата възбрана за експорт и поради свилия си пазар в резултат на глобите против Русия. Да предположим, че войната свърши и стартира нормализация на връзките Европа - Русия, това ще значи, че тази ниска цена след година може да не е толкоз ниска. Говорим с голям брой разнообразни условности ". 

Той уточни, че " Лукойл ", а и " Газпром ", са по-скоро политически ръководени компании и не се движат съгласно естествената икономическа логичност. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР