Според зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков в 48-ото

...
Според зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков в 48-ото
Коментари Харесай

Тома Биков: Самосвалилото се правителство беше резултат от една много сбъркана конструкция

Според зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков в 48-ото Народно заседание би трябвало да се приказва с всяка една партия, без значение дали е съпротива или ръководеща.

" Мисля, че имаме всички шансове да бъдем преди всичко. По-важно е след изборите какво ще се случи. Трябва да оставим всички благоприятни условия отворени. Би било извънредно неприятно политическата рецесия да продължи. Това ще се случи, в случай че ГЕРБ не взе участие в ръководството ", сподели още депутатът в ефира на NOVA.

По думите му предходното държавно управление единствено се е самосвалило със спада на ръководещото болшинство. " То беше резултат от една доста сбъркана структура, която беше препоръчана декември, когато се формираше кабинетът. Управляващите започнаха да пишат стратегия чак, откакто подадоха оставка. Това е парадоксално. Не съумяха да изработят механизъм за взимане на решения ", добави Биков.

Те почнаха да пишат стратегия в края на ръководството си. И се стигна до това което те назовават неприятна връзка при тях, само че то е в действителност нереални цели, липса на цели. якак си не можаха да схванат, че задачата ГЕРБ да не бъде във властта беше изпълнена на 3 ноември. Самите ние казахме, че сме в съпротива. Кворумът като се трансформира в съществена тематика на едно ръководство значи че ръководството е болно, акцентира депутатът от ГЕРБ-СДС. Опозицията не носи отговорност, че ръководещите не са си изпълнили някакви техни цели – да смъкват Иван Гешев, промени във Висш съдебен съвет, правосъдна промяна. Какво да създадем - те нищо не са внесли за гледане, ние какво да създадем. Лош отзив за работата на Бойко Рашков - спомнете си противозаконния арест на водача на опозицията. Защо е имало контракти с Газпром, ами тъй като това беше най евтиния газ. Аз не споделям, че би трябвало да вървим да се молим на Газпром, само че метода по който сами се отказахме беше неприятен. Ситуацията е комплицирана там. Договорът завършва в края на годината. Личното ми мнение е, че България би трябвало да откри 3 милиарда куб.м. газ и това включва всички източници. В Европа ще има дефицит на газ, добави той. Ние постоянно се борим за първото място, мисля че ще бъдем първи. По значимо е какво ще се случи след това. Трябва да оставим отворени всички порти, означи Биков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР