Според Захариева някои от предложенията за съдебна реформа противоречат на

...
Според Захариева някои от предложенията за съдебна реформа противоречат на
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Ще бъде груба грешка да се спре отново европейският път на РСМ

Според Захариева някои от предложенията за правосъдна промяна опонират на Конституцията

„ Ще бъде груба неточност да се спре още веднъж европейския път на Северна Македония. Трябва да се упорства да се извършва преговорната рамка “, сподели Екатерина Захариева, народен представител от ГЕРБ и някогашен външен и правосъден министър в ефира на.

По думите ѝ приемането на френското предложение на Европейски Съюз за преговорна рамка с РСМ е било вярно.

„ Това ескалира обстановката в Северна Македония по някакъв метод, което приказва още един път, че това предложение е било вярното решение. Трябва управляващите там да се опитат да тушират напрежението, а не да го ескалират. Докато не признаят казуса и не стартират да работят, няма да го решат “, сподели Захариева.

Според нея настояването на Слави Трифоновветото върху Северна Македония да се върне оказва помощ на радикалите там.

Екатерина Захариева разяснява и тематиката за правосъдната промяна.

„ Всички вносители на тези закони се пробват да намерят някакъв механизъм, бих споделила на ръба на обезчестяване на Конституцията. Трябваше да се фокусираме върху промяна в Конституцията. Надявах се да имаме логичен спор, а не нападки “, сподели тя.

По думите ѝ през днешния ден ГЕРБ са подкрепили законопроектите на първо четене, с цел да дадат знак, че желаят правосъдна промяна.

„ Законопроектите са гледани извънредно бързо. Това са осем законопроекта, сериозна тематика. Това е извънредно бързо движение на работа на Народното събрание. Не успяхме да създадем кабинет и не знам дали ще стигне времето до идващия четвъртък да се одобряват на второ четене “, сподели още Захариева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР