Според Василев замразяването на цените на тока, парното, водата, както

...
Според Василев замразяването на цените на тока, парното, водата, както
Коментари Харесай

Николай Василев: На политиците и 100 млрд. лв. не са им достатъчни, за да харчат и раздават

Според Василев замразяването на цените на тока, парното, водата, както и помощта за горивата са неправилни ограничения

България беше в отлична финансова позиция през предходното десетилетие, някъде докъм септември 2020 година След това последователно, само че изключително от лятото на 2021 година до момента се спускаме надолу по пързалката. Причината още да не сме аварирали изцяло е, че започнахме от много по-добро положение, само че посоката е доста неверна. Това съобщи някогашният министър на стопанската система Николай Василев.

По думите му аргументите за това са, че са ни „ управлявали хора, които имаха вяра, че колкото по-големи дефицити има страна и колкото по-големи задължения вземе, толкоз по-добре. Това е извънредно неправилно и резултатите са ясни. “

„ Преди две години Държавният бюджет беше 42 милиарда лева в този момент чакам да приключим със 68 милиарда лева, а следващата година съгласно популизма на бъдещите държавни управления 70-80 милиарда лева, та и 100 милиарда лева Т.е. на политиците и 100 милиарда лева не са им задоволителни, с цел да харчат и раздават “, съобщи някогашният стопански министър.

Според Василев замразяването на цените на тока, парното, водата, както и помощта за горивата са неправилни ограничения.

„ Те поддържаха с големи средства богатите хора, които нямат потребност от това, а на обществено слабите помогнахме с малко. Оказа се, че бедните заплащат сметките на богатите по този метод. В момента по-високите пенсии се заплащат най-вече от задължения, които ще изплащат един ден нашите деца “, сподели той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР