Според вас колко приходи може да спечели един филм след

...
Според вас колко приходи може да спечели един филм след
Коментари Харесай

10-те най-печеливши филма на всички времена

Според вас какъв брой доходи може да завоюва един филм след излъчването му по кината?

За да разберете дали догатката ви се приближава до действителните регистрирани числа, вижте кои са 10-те най-печеливши кино лентата на всички времена.

10. „ Красавицата и звярът “
 10-те най-печеливши кино лентата на всички времена 1,23 милиарда $

Само преди няколко месеца Disney продукцията „ Красавицата и звярът “ излезе на огромния екран, а през днешния ден към този момент може да се похвали с влиятелното десето място в класацията на най-печелившите филми, правени в миналото. Със своите заработени 1,23 милиарда $, мюзикълът съумя да завоюва сърцата на редица фенове, отишли по кината, с цел да видят прелестната игра на блестящата актриса Ема Уотсън и сътрудника ѝ Дан Стивънс.

9. „ Замръзналото кралство “
 10-те най-печеливши кино лентата на всички времена 1,28 милиарда $

Сигурни сме, че в случай че разгледате цялата ранглиста на 100-те най-печеливши кино лентата, ще се убедите, че изработката на анимация, както и точната ѝ промоция, могат да подсигуряват триумф в Холивуд. В това желае да ни убеди и идващият ни представител – анимационният филм „ Замръзналото кралство “, който за негативно време съумя да завоюва цели 1,28 милиарда $. Приключенията на Анна, Елза и очарователния Олаф толкоз доста се харесаха на дребни и огромни, че студиото разгласи продължение, което ще забележим през 2019 година.

8. „ Хари Потър и даровете на гибелта – част 2 “
 10-те най-печеливши кино лентата на всички времена 1,34 милиарда $

Вероятно щяхме да се учудим, в случай че в листата на най-печелившите филми не участва най-малко едно от заглавията в известната поредност „ Хари Потър “. Финалната екранизация за към този момент порасналия вълшебник донесе на продуцентското студио сумата от 1,34 милиарда $. Числото е много впечатляващо, поради обстоятелството, че общо за двете елементи на „ Хари Потър и даровете на гибелта “ е изразходен бюджет в размер на 250 милиона $.

7. „ Отмъстителите: Ерата на Ултрон “
 10-те най-печеливши кино лентата на всички времена 1,4 милиарда $

Следващата лента в листата е гордият представител на филмовото студио „ Marvel “ – „ Отмъстителите: Ерата на Ултрон “. Този път формулата съдържа екранизация на комикс съчетана със мощен звезден състав отпред с Робърт Дауни Джуниър, Крис Евънс, Скарлет Йохансон и Крис Хемсуърт. Явно тази композиция се е харесала на феновете, тъй като филмът съумява да донесе цели 1,4 милиарда $.

6. „ Бързи и гневни 7 “
 10-те най-печеливши кино лентата на всички времена 1,51 милиарда $

Шестата позиция заема продукцията на филмовите студиа „ Universal “ – „ Бързи и гневни 7 “. Излъчването на последния филм от поредицата, в който взе участие артистът Пол Уокър, генерира доходи на компанията в размер на 1,51 милиарда $. Осмата част, която видяхме по кината тази година, също не се оправи по никакъв начин зле – тя завоюва малко над милиард и подреди заглавието на единадесето място на най-печелившите филми, правени в миналото.

5. „ Отмъстителите “
 10-те най-печеливши кино лентата на всички времена 1,51 милиарда $

Оказва се, че с всяка поява на екран Железният човек, Капитан Америка, Тор и другари съумяват да завоюват забележителна сума. Първата екранизация от поредицата, събрала огромния брой супергерои, се подрежда на пета позиция в класацията. Приходите, извоювани от „ Отмъстителите “ след появяването му по кината през 2012 година, доближиха до милиард и половина $.

4. „ Джурасик свят “
 10-те най-печеливши кино лентата на всички времена 1,67 милиарда $

Ако се чудите за какво филмовата екранизация „ Джурасик свят “ участва в листата на най-добре представилите се заглавия, ще ви подскажем – поради 22-те години, в които феновете чакаха да видят още веднъж известния парк. С впечатляващите 1,67 милиарда $ доходи, лентата с присъединяване на Крис Прат и Брайс Далас Хауърд остава на крачка от челните три места в класацията.

3. „ Междузвездни войни: Силата се пробужда “
 10-те най-печеливши кино лентата на всички времена 2,06 милиарда $

Говорейки за дълго чакани продължения, няма по какъв начин да пропуснем и споменаването на именитата кино продукция „ Междузвездни войни: Силата се пробужда “. Огромната известност на поредицата накара феновете от всички краища на света да допринесат за спечелването на цели два милиарда $. Предвид името на кино лентата, оставило сериозна диря в историята на киното, няма по какъв начин да сложим под въпрос положителното му показване по кината.

2. „ Титаник “
 10-те най-печеливши кино лентата на всички времена 2,18 милиарда $

Филмът, който години наред заемаше челна позиция в листата на най-печелившите кино продукции, през днешния ден към този момент гордо се базира на второ място със своите доходи от 2,18 милиарда $. Въпреки второто място, лентата от 1997 година с присъединяване на носителите на Оскар – Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо, остава една от най-хубавите екранизации, правени в миналото.

1. „ Аватар “
 10-те най-печеливши кино лентата на всички времена 2,78 милиарда $

През 2009 година премиерата на „ Аватар “ промени методът, по който феновете гледаха на филмовите резултати до този миг. Продукцията на „ FOX “ съумя да завоюва голямата сума от 2,78 милиарда $, подминавайки дългогодишния отличник в класацията. Формулата на триумфа на заглавието можем да обобщим с прелестната актьорска игра на Зоуи Салдана и Сам Уортингтън, съчетана с завладяващия сюжет на Джеймс Камерън и ненадминатите компютърни резултати. Като резултат от това, „ Аватар “ несъмнено се трансформира в един от най-добре оценените филми, показвани на огромния екран.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР