Според външното министерство в Прищина това положително решение е резултат

...
Според външното министерство в Прищина това положително решение е резултат
Коментари Харесай

Молбата на Косово за членство в Съвета на Европа е приета

Според външното министерство в Прищина това позитивно решение е резултат на продължителна интензивна работа, вътрешна междуинституционална съгласуваност и тясно съдействие с държавите-членки на Съвета на Европа и други съдружници.

Като последваща стъпка Парламентарната асамблея на Съвета на Европа ще приготви мнение по отношение на участието на Косово, изясни косовското външно министерство. После мнението ще бъде изпратено до Комитета на министрите, който по-късно ще вземе окончателното решение за участието.

" Република Косово е надълбоко признателна на всички страни, които гласоподаваха и помогнаха за позитивния избор на Комитета на министрите. Въпреки обстоятелството, че процедурно Косово мина първия стадий на участие, би трябвало да се означи, че той е " последният преди финала ", защото преминахме значими правни и политически провокации. Разбира се, има още доста работа преди участието. Косово остава надълбоко ангажирано със зачитането на правата на индивида, укрепването на демокрацията и върховенството на закона, общите полезности, на които са учредени Съветът на Европа и Република Косово ", споделиха от косовското външно министерство.

Косово подаде молба за участие в Съвета на Европа на 12 май 2022 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР