Според външния министър на Украйна Дмитро Кулеба президентът на Русия

...
Според външния министър на Украйна Дмитро Кулеба президентът на Русия
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Путин шантажира света с глад, за да получи отстъпки от санкциите

Според външния министър на Украйна Дмитро Кулеба президентът на Русия Владимир Путин, говорейки за " неефективност на зърнения кулоар ", се пробва да шантажира света с апетит, настоявайки за отстъпки, против които Москва да продължи да извършва споразуменията за експорт на зърно от украински пристанища, оповестиха Би Би Си и Българска телеграфна агенция.

" Президентът Путин лъже, когато твърди, че множеството зърно от Одеса отивало в страни от Европа, а не от Африка и Азия, както бе планувано. Всъщност множеството зърно, което потегля от това пристанище, а също и от други пристанища, отива точно в Азия и Африка ", сподели Кулеба на брифинг в Одеса.

Според министъра съветският президент ще упорства за следващи отстъпки, засягащи глобите, щом наближи ноември, когато завършва действието на договореностите от Истанбул.

Кулеба сподели, че сега зърненият кулоар е безвреден.

" Това не значи, че Русия няма в някой миг да реши да го наруши и да нанесе ракетен удар по някое пристанище. Още един път показвам откровена вяра, че това няма да се случи. Ние обаче би трябвало да бъдем оптимално прозорливи ", добави той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР