Според украинския президент Володимир Зеленски мирните преговори с Русия за

...
Според украинския президент Володимир Зеленски мирните преговори с Русия за
Коментари Харесай

Зеленски вижда придвижване напред в преговорите с Русия „стъпка по стъпка“

Според украинския президент Володимир Зеленски мирните договаряния с Русия за преустановяване на продължаващата към този момент месец война са били сложни и от време на време конфронтационни.

Въпреки това той добави, че „ малко по малко се придвижваме напред “. В следващ опит да посредничи сред Русия и Украйна, с двамата президенти Путин и Зеленски е разговарял френският президент Еманюел Макрон.

Макрон е разговарял за изискванията, при които двете страни могат да се съгласят на помирение. Без да се оповестяват детайлности от диалозите, Елисейският замък твърди, че и двете страни осъзнават нуждата от продължение на договарянията.

Руският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов разяснява оръжейните доставки на Запада за Украйна.

„ Милитаризацията на Украйна директно заплашва европейската и международната сигурност “, счита съветският дипломат в Съединени американски щати.

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести всички съветски водачи, които нанасят удари против цивилни цели, че ще „ понесат персонална отговорност “. Той напомни, че убийството на цивилни е военно закононарушение, давайки за образец боевете пристанищния град Мариупол.

Зеленски добави, че 100 хиляди души живеят в обсадения град при безчовечен условия, без храна, вода и медикаменти.

Водят се договаряния за отварянето на още филантропични коридори, съобщи Зеленски.

„ Въпреки всички компликации през миналия ден бяха избавени над 7000 поданици на Мариупол. Днес ще продължим тази значима задача. Украински представители се пробват да договарят с руснаците филантропични коридори за областите Киев, Харков, Запорожие и Луганск “, сподели Володимир Зеленски.

Украинските военни оповестяват за ракетен обстрел в северозападната част на страната. В Ривне са ударени военни обекти, предава украинската организация Униан.

Според представителя на Кремъл Дмитрий Песков „ военната интервенция върви по проект “, а задачата ѝ е Украйна да одобри, че Крим е неразделна част от Русия, а в Донбас са зародили две самостоятелни страни.

 Изгоряла кола в Харков, 22 март 2022 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР