Според Уикипедия българоезичната версия е създадена на 6 декември 2003

...
Според Уикипедия българоезичната версия е създадена на 6 декември 2003
Коментари Харесай

Уикипедия проговори на български език преди 15 години

Според Уикипедия българоезичната версия е основана на 6 декември 2003 година Първата публикация е за Григориански календар, оповестена в превод от френски език, като приоритет на първите редактори е преводът на интерфейса и на първите помощни страници на български език.

Към юли 2013 година по брой публикации тя е на 36-о място от 285 уикипедии на разнообразни езици. Към 4 декември 2018 година същата има 247 555 публикации.

На 9 ноември 2009 година българоезичната Уикипедия получава специфична премия от БГ Сайт за повсеместен принос за развиването на уеб пространството на български език.

Освен категориите за най-интересните тематики са основани и портали. Усилията на група редактори с ползи в някоя обща тематика и предпочитание да я развиват взаимно се координират посредством основаване на специфична страница - план. Това не е място за писане на енциклопедични публикации, а за организация на създателите в тази категория, за обмисляне на дейностите им, продан на източници на информация по тематиката и разисквания.

Според историци обаче в българската Уикипедия се срещат неточности и грешки. Затова те предлагат на хората, които държат информацията да бъде правилна, да вършат информации с историческите документи и в класическата енциклопедия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР