Според учените лъжецът гримасничи и бурно жестикулира по-често от казващия

...
Според учените лъжецът гримасничи и бурно жестикулира по-често от казващия
Коментари Харесай

Как да се опазите от лъжеца

Според учените лъжецът гримасничи и бурно жестикулира по-често от казващия истината. Лъжецът по-рядко използва „ аз “, а по-често – „ те “, „ той “, „ тя “. Често мрънка, употребява приглушени междуметия, заеква. Грегъри Л. Йанц предлага 6 съвета по какъв начин да разпознаете лъжците при диалог.
1. Задавайте неутрални въпроси.Не притискайте и не заплашвайте. Задавайте напълно елементарни и почтени въпроси. Наблюдавайте по какъв начин ви дава отговор индивидът – езика на тялото, погледа, жестикулацията. Задавайте въпроса повторно, сравнявайте, правете заключения. 
2. Отбелязвайте измененията в държанието на лъжеца.След като към този момент сте му хванали спатиите с най-невинни въпроси – влезте в нахлуване с по-остри и по-твърди питания. Ако ви лъжат – държанието на индивида ненадейно ще се промени. 
3. Четете по езика на тялото.Когато човек лъже, инстинктивно сякаш се свива, с цел да наподобява по-незабележим. Някои се изгърбват. Всичко е самостоятелно. Не забравяйте за ръцете им – при измамниците те безусловно „ летят ".
4. Наблюдавайте мимиките.Според Грегъри Л. Йанц: „ Мимиката постоянно издава лъжеца, различен е въпросът, че тези промени в изражението може да са толкоз незначителни и неразбираеми, че мъчно се отличават от човек без подготовка. При някои лъжци се сменя цветът на лицето – от пребледняване към порозовяване или назад. На някои измамници ноздрите се издуват. Потене, хапене на устни, бързо намигване – това са все присъщи мимики на казващия лъжи. ”
5. Обръщайте внимание на интонацията по време на диалога, на градежа на изреченията.Когато човек стартира да лъже – това незабавно се отразява върху интонацията и дори тембъра на гласа. Това не е контролируемо Случва се без значение от желанието и волята. Мозъкът работи на бързи обороти, с цел да подреди лъжливите обстоятелства и да поддържа логическата верига. Ако през устата излезе нещо нелогично или се изтърве дума отвън подтекста – цялата „ пирамида “ може да рухне.
6. Фиксирайте момента, когато измамникът, стартира да трансферира вниманието ви към някого другиго.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР