Според учени от Италия най-вероятният край на света е предсказан

...
Според учени от Италия най-вероятният край на света е предсказан
Коментари Харесай

Пророчествата на маите

Според учени от Италия най-вероятният завършек на света е предсказан от монаси от античната индианска цивилизация на маите. Според техните предсказания на 23 декември 2012 година приключва епохата на Четвъртото Слънце.

Според тях тъкмо в този ден на Земята ще слезе богът Полонакте и ще настъпи Краят на Времето. В същото време обаче легендата на маите гласи: ще настъпи Ерата на измененията, ще се родят децата на Белия Ягуар с друг цвят на кожата, които ще живеят в целия свят. Те ще върнат хората към античните корени и към любовта.

Все още не е ясно по какъв начин и по кое време е зародила цивилизацията на маите. Има версия, че те са потомци на олмеките. Но жреците на маите са твърдели, че след разпадането на Атлантида огромни групи хора са се пръснали по целия свят.

Затова през днешния ден археолозите откриват прилики в античните остатъци от страните, където са живели изгнаниците от Атлантида: пирамиди, идентични знаци в писмеността, богове-животни...

Маите са били неповторими – без да имат желязо и колело, те са издигали големи пирамиди и обсерватории. Поленке е архитектурна перла измежду джунглите. Там съгласно маите е изгряло Първото Слънце и там ще свърши всичко.

 Пророчествата на маите

Календарите на маите са двадесет, само че най-точни съгласно учените са два от тях. Ритуалният Цолкин съдържа 260 дни, а Слънчевият – 365 дни.

Тези календари образуват 52-годишен цикъл на синхронизация. Това значи, че след 52 години съответствува един ден от Свещения календар и един от годишния.

Цивилизацията на маите изчезнала 500 години преди откриването на Америка от европейците. Съществуват няколко сюжета за завършек на света. Един от тях е рухване на метеорит, който ще изтреби всичко живо на Земята.

Другият е за гигантско цунами, а третият – нуклеарните технологии. Знае се, че на 100 метра подземен, на границата на Франция и Швейцария се намира ускорител на обикновените частици.

Според учените тези частици могат да се ускорят по този начин, че да се трансфорат в черни дупки и ще обхванат освен Земята, само че и Слънчевата система. Според теориите на учените частиците ще пробият повърхността през 2012 година.

Някои учени обаче считат, че черните дупки са единствено транспортни тунели към други измерения. Според маите във Вселената съществуват единадесет измерения, до които се стига през големи черни тунели.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР