Според The Wall Street Journal разследващите органи и Комисията по

...
Според The Wall Street Journal разследващите органи и Комисията по
Коментари Харесай

В САЩ разследват Мъск – Tesla му купила стъклена къща

Според The Wall Street Journal проверяващите органи и Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) са поискали от Tesla информация за разноски, за които се твърди, че са свързани с построяването на къща за Илон Мъск в Тексас, където в разгара на пандемията е преместена централата на компанията. Главният изпълнителен шеф на Tesla е обвинен, че е употребявал корпоративни средства, с цел да построи персонален дом наоколо до централата на компанията.

Още през юли членовете на борда на шефовете на Tesla, както напомня изданието, са имали въпроси към Илон Мъск, за който се твърди, че е бил крайният бенефициент на по този начин наречения " Проект 42 " - скришен план за създаване на много огромна постройка наоколо до централата на Tesla в Тексас, осигуряваща място за непрекъснато престояване. Според проверяващите чиновниците на Tesla са взели участие в построяването на тази постройка с неуточнена цел, като за строителството ѝ е допустимо да са употребявани средства на компанията.
-->
Дейността на тази група чиновници на Тесла изплува на повърхността, когато станаха известни желанията на компанията да похарчи милиони долари за закупуването на особено стъкло, употребявано при строителството на постройката. Не се прецизира дали в последна сметка е бил закупен този тип строителен материал, само че законите на Съединени американски щати изискват от фирмите да рапортуват на регулаторните органи за обстановки, в които свързани лица, в това число управителни фрагменти, получават персонални облаги в размер над 120 000 $.

Говореше се, че Tesla ще издигне обширна постройка със стъклени стени в съседство с централата си в Остин. Бяха прегледани два архитектурни разновидността. Единият предполагал построяването на много огромна " транспарантна кутия ", а другият показал по-изтънчена форма на " извит шестоъгълник ". Едновременно с преместването на централата в Остин самият Илон Мъск разгласи преместването си в Тексас на фона на спор с управляващите на щата Калифорния поради санитарните ограничавания върху работата на локалния цех на Tesla през първите месеци на пандемията, само че специалистите са склонни да считат, че най-богатият човек в света просто е получил опция да спести от налози след промяната на местожителството.

Мъск сигурно има опция да си построи къща с съвсем безграничен бюджет, само че в случай че употребява средства на обществена компания, би трябвало да се регистрира пред останалите акционери и регулаторните органи. Това е същността на евентуалните искове против милиардера от страна на американските управляващи, които обаче към момента не са дефинирани публично.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР