Според Световната здравна организация близо 100% от населението на света

...
Според Световната здравна организация близо 100% от населението на света
Коментари Харесай

7 ефективни домашни рецепти против херпес

Според Световната здравна организация близо 100% от популацията на света е притежател на вируса на херпес симплекс – вид 1 и вид 2. Добрата вест е, че има домашни предписания срещу херпес, които отстраняват казуса относително бързо

 предписания срещу херпес

През по-голямата част от времето хората са здрави носители, вирусът е подтиснат от имунната им система и се спотайва в гръбначния мозък. Той избива оттова при настинка, прегряване (включително и на слънце), стрес, бременност или хормонални промени при дамите. Причинява болежка, сърбеж и поява на мехурчета с бистра течност най-често по устните, само че също и на всички места по тялото, където има нервни окончания.

Ако херпесът избива до 4-5 пъти в годината, няма място за паника. Ако е по-често и освен по лицето, е нужно да се направи имунологично проучване. При остарели хора честите херпеси са симптом за имунодефицит и съществуване на злокачествени процеси в тялото.

Ето няколко доста ефикасни и лесни предписания срещу херпес, който избива на устните:

1. Мляко . Напоявате с прясно мляко памучен тампон и го нанасяте на изуменото от херпеса място. Не се облизвате и не измивате млякото, до момента в който то не изсъхне. Повтаряте процедурата на всеки 2-3 часа денем и до вечерта херпесът би трябвало да завехне.

2. Сладник (лакрица, женско биле). Корен от сладник се стрива на прахуляк и се залива с преварена вода до формиране на кашица. Нанася се на херпеса преди лягане.

3. Водороден прекис. Херпесът се промива на всеки 2-3 часа и до вечерта минава.

4. Чесън. Една скилидка се обелва и намачква на каша, която се нанася на болното място. Може да се прави всеки ден до възстановяване на положението. Чесънът е мощно противовъзпалително и антивирусно средство.

5. Масло от мента. Три пъти дневно се нанася на възпаления сектор.

6. Алое. Херпесът се маже със сок от алое на всеки два часа.

7. Лед . Кубче лед се слага на херпеса още при първото чувство за появяването му. Ледът забавя развиването му и понижава отока.

За да избегнете разнасяне на херпеса и заразяване на други хора, следвайте тези защитни ограничения:

Ако ви избие херпес, спрете да се целувате, до момента в който не ви мине. Избягвайте и половите контакти даже с презерватив, защото той не защищава от херпес. Не ходете на басейн, сауна и социална баня. Използвайте свои съдове и принадлежности за хранене, сапун, забрадка, чаршафи и други предмети за персонална хигиена. Не се опитвайте да горите херпеса с йод и смазки на спиртна основа, с цел да не загнои.

Източници: https://www.getholistichealth.com; https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР