Според статистиката на КНСБ най-ниско платените работници у нас през

...
Според статистиката на КНСБ най-ниско платените работници у нас през
Коментари Харесай

Картинката Е Плачевна! Ужасяваща Информация За Толкова Много Бедни Отрудени Българи! Кнсб Ни Го Казаха В Прав Текст!

Според статистиката на КНСБ най-ниско платените служащи у нас през 2017 година са тези, които работят в областта на ресторантьорството - със междинна заплата от 580 лева, до момента в който експертите в осведомителните технологии получават междинна заплата от 3 150 лв..
Данните сочат и че спрямо други европейски страни междинната работна заплата у нас номинално изостава сред 5 и 10 пъти.

През 2017 година междинната работна заплата в страната се усили с 12% и доближи до 1 060 лв.. Спрямо 2016 година нарастването на междинната работна заплата е със 115 лв..
БВП на България за предходната година приближи 100 милиарда лв., крайното ползване набъбна до 4.5%, а брутното финансово формиране - до 3.8%. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на конференцията по представянето на отчета.

Според Димитров документът прави резюме на нарастването на възнагражденията в страната по браншове, райони и специалности през 2017 година и чертае посоките, в които те ще покачват през 2018 година. " През последните 5 години данните демонстрират, че компенсацията на наемния труд се промени с повече от 6% и доближи до 43.3% за растежа на Брутният вътрешен продукт за предходната година. Това е общата отплата на наемния труд за заплати и осигуровки за тези 5 години ", установи той.

Шефът на Конфедерацията съобщи и че 6 милиарда и 100 милиона лв. от спомагателната добавена стойност за тези пет години са отишли повече към по-богатите, а минимум към бедните. " В другите организации всеобщото нарастване е от 3 до 5% ", посочи Димитров и добави, че от 2 милиона и 300 хиляди наемни служащи към 700-800 хиляди са покрити с наемни трудови контракти, написа нюз.бг.

Димитров съобщи и че проблематичните браншове, в които няма подписани групови трудови контракти, са в региона на леката индустрия и хранителната индустрия. " Над 150 групови контракта са подписани в общините във Варна и Бургас, които са надградили в заплащането на своите чиновници ", регистрира още шефът на КНСБ.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР