Според скорошно проучване във Великобритания по-малко от 1% от собствениците

...
Според скорошно проучване във Великобритания по-малко от 1% от собствениците
Коментари Харесай

Няма връщане назад: Собствениците на електромобили не искат да чуват повече за коли с ДВГ

Според скорошно изследване във Англия по-малко от 1% от притежателите на електрически коли съжаляват за покупката си и желаят още веднъж да преминат към бензинов или дизелов автомобил. Най-доволни са притежателите на моделите VW ID.3, Tesla Model 3 и Kia e-Niro.

Резултатите от изследването на основаните в Обединеното кралство водачи на електрически коли удостоверяват фундаментална смяна в отношението на потребителите към екологични транспортни средства. Изследването е извършено през ноември предходната година от сдружението Electrek и анализатори от Zap-Map, компания, която оказва помощ на притежателите на електрически автомобили да намерят комфортни станции за зареждане.

От 2000 интервюирани притежатели на електрически автомобили 91% дават отговор с „ не, благодаря “ на въпроса дали биха желали да заменят електрическите си коли с бензинови или дизелови. По-малко от 1% дават позитивен отговор. Останалите 8% не са сигурни. Любопитното е, че напълно електрическите модели получават по-положителни мнения от хибридите.

По-голямата част от интервюираните - 73% - са купили електрическа кола за първи път, а 52% от тях са закупили електрически автомобил през последната година. Още нещо любопитно е, че удоволствието от шофирането е доста по-високо за притежателите на електрически транспортни средства - 91 точки от 100 - при 72 точки за притежателите на бензинови и дизелови транспортни средства.

Електрическите транспортни средства ще костват колкото стандартните коли с мотори с вътрешно горене до 2024 година, съгласно ново проучване на UBS, което доста ще форсира световния преход от транспортни средства с изкопаеми горива към електрически транспортни средства. Причината е спадът в цените на батериите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР