Според Шарл Леклер част от проблемите с поведението на SF-23,

...
Според Шарл Леклер част от проблемите с поведението на SF-23,
Коментари Харесай

Леклер: Колата ни е твърде чувствителна към вятъра

Според Шарл Леклер част от проблемите с държанието на SF-23, които той и съотборникът му във Ферари Карлос Сайнц изпитвата от началото на сезон 2023 във Формула 1, идват от чувствителността на колата към вятъра.

Не е загадка, че поривите напразно могат да окажат голямо влияни върху държанието на колите, само че някои от тях се оправят по-добре с ветровете. Според Леклер обаче SF-23 не попада в този лист и по неговите думи фокусът на инженерите на Ферари би трябвало да бъде върху оправянето с този проблем.
 Ферари: Трябва да жертваме квалификациите, в случай че желаеме да се борим с Ред Бул Ферари: Трябва да жертваме квалификациите, в случай че желаеме да се борим с Ред Бул
„ Знаем, че имаме проблем с попътния вятър. Винаги когато има попътен вятър ние страдаме повече от другите, само че персонално аз желая колата да бъде комплицирана за каране, тъй като с тези коли това е методът да си бърз. Тази година колата ни е доста по-чувствителна към вятъра и ние страдаме от това.

„ Също по този начин ни липсва и неизменност. Понякога мислим, че сме създали крачка напред, само че отиваме на друга писта, с други условия и колата и гумите излизат отвън оптималния прозорец.

„ На „ Имола “ ще бъде доста друго, с друго време. Ние ще имаме някои нови елементи и аз се надявам те да ни върнат в правия път. Ние работим върху подобряването на постоянството и нека забележим напредък в тази посока “, съобщи Леклер пред медиите, представен от racingnews365.com.
 Шумахер: Най-големият проблем на Ферари са водачите Шумахер: Най-големият проблем на Ферари са водачите
В Маями предходната седмица монегаскът имаше две произшествия, във втората подготовка и в квалификацията, след което съумя да се пребори едвам за седмото място на финала. В същото време Сайнц приключи пети, откакто имаше проблеми с работата с твърдите гуми във втората половина на дистанцията.

Преди първото си домашно съревнование за годината – Гран При на Емилия-Романя, която ще се организира идната седмица Ферари заема четвъртата позиция в класирането при тимовете с актив от 78 точки. В същото време Ред Бул е с 224 пункта, Астън Мартин със 102, а Мерцедес с 96.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР