Според САЩ държавната намеса в руската икономика е довела до

...
Според САЩ държавната намеса в руската икономика е довела до
Коментари Харесай

САЩ отмени статута на Русия като страна с пазарна икономика

Според Съединени американски щати държавната интервенция в съветската стопанска система е довела до изкривяване на цените на вноса в Съединени американски щати

" Съединени американски щати повече няма да третират Русия като страна с пазарна стопанска система ", заяви през днешния ден министерството на търговията, отменяйки статута, възложен преди две десетилетия на Москва, който ограничаваше изчисляването на антидъмпинговите мита върху съветските артикули, заяви Ройтерс, представена от .

Министерството на търговията съобщи, че анализът му е открил, че " обширната " държавна интервенция в съветската стопанска система е довела до изкривяване на цените и разноските, които съгласно него не отразяват в действителност дали съветските компании са определяли заслужено цените на вноса в Съединени американски щати.

" Това решение дава опция на Съединените щати да приложат цялостната мощ на американското антидъмпингово законодателство, с цел да се оправят с изкривяванията на пазара, породено от възходящата интервенция от страна на съветското държавно управление в стопанската система на страната ", гласи изказване на министерството на търговията.

Вашингтон даде на Русия статут на пазарна стопанска система през 2002 година, което беше основен миг по пътя за приемане на Русия в Световната комерсиална организация (СТО) през 2012 година.

Миналата година Американската комерсиална камара в Русия съобщи, че Москва ще може да оспори в СТО всяко решение на Съединени американски щати за лишаване на статута ѝ на пазарна стопанска система.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР