Според руското министерство на външните работи доставките на оръжия от

...
Според руското министерство на външните работи доставките на оръжия от
Коментари Харесай

Русия: Това превръща ЕС в страна във войната

Според съветското министерство на външните работи доставките на оръжия от Европейския съюз за Киев вършат блока страна в спора в Украйна, съобщи ТАСС.

Също по този начин дипломатическото ведомство прави оценка, че страните, които доставят Украйна с оръжие, са " спонсори на тероризма ".



На брифинг в Москва говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова повтори нападателните рецензии на Москва към Запада за това, че доставя на Украйна съвременни оръжия, струващи милиарди долари, с което оказва помощ на Киев да дава отпор на продължаващата към този момент осем месеца съветска военна инвазия, означи Ройтерс.

Захарова употребява като мотив за изказванията си решението на Европейски Съюз за основаване на задача за военна помощ на Украйна. 

" Тя ще стартира след месец и за две години би трябвало да образова повече от 15 000 украински военнослужещи на разнообразни равнища. За това начинание са заделени близо 107 милиона евро. Тази стъпка върви дружно с доставките на смъртоносни оръжия за киевския режим, качествено усилва присъединяване на Европейския съюз, което го трансформира, несъмнено, в страна в спора ", сподели представителят на съветското външно министерство.



По време на брифинга Захарова направи подробна равносметка на оказаната досега от Запада военна помощ за Украйна.

В умозаключение обобщи по какъв начин това се отразява на популацията на Европейски Съюз:

" И след всичко това режимите в Европейски Съюз желаеха от своите жители да се мият по-малко и в огромна степен независимо да се отопляват, тъй като в този момент няма по какъв начин да им обезпечат комфорт. Ние знаем къде отиват тези пари, а в този момент и жителите на тези страни от Европейски Съюз знаят ", заключи Захарова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР