Според публикуваните правителствени данни през 2023 г. близо 30 000

...
Според публикуваните правителствени данни през 2023 г. близо 30 000
Коментари Харесай

Близо 30 000 мигранти са преминали Ламанша през 2023 г.

Според оповестените държавни данни през 2023 година близо 30 000 мигранти са прекосили Ламанша от континентална Европа до Англия с дребни лодки, което съставлява годишен спад с повече от една трета, съобщи Агенция Франс Прес.


Неразрешеното идване на 29 437 души на югоизточния британски бряг към момента е втората по величина годишна равносметка, откогато формалните лица започнаха да разгласяват цифрите през 2018 година

Опасните пътувания през един от най-натоварените морски пътища в света се трансфораха в политическо главоболие за английското консервативно държавно управление, като предходната година министър-председателят Риши Сунак се зарече да " спре лодките ".

Едно от петте основни обещания, които той даде за 2023 година, обещанието за понижаване на трайно високия брой идващи мигранти може да бъде в дневния ред на водача на торите, до момента в който той се пробва да завоюва общите избори, които би трябвало да се проведат тази година.

Миналия месец Сунак съобщи, че няма " твърда дата " за осъществяване на обещанието му.

В отговор на статистическите данни неговият офис на " Даунинг стрийт " уточни 36-процентното понижение на броя на идващите с дребни лодки през предходната година, откакто през 2022 година рекордните 45 000 мигранти са подхванали това пътешестване.

Бяха маркирани " решителните дейности " против " бандите, плаващи с дребни лодки " - частично посредством съглашение за съдействие с Франция на стойност 610 млн. $ - дружно със споразуменията за ускорено връщане на мигранти, подписани с страни като Албания.

Според Даунинг стрийт това е довело до повече от 24 000 депортации и 246 ареста за трафик на хора през 2023 година

" Решен съм да сложа завършек на бремето на незаконната миграция върху английския народ ", съобщи Сунак.

" Ето за какво предприехме дейности за прекъсване на лодките, за връщане на хотелите в техните локални общности и за въздържане на искащите да дойдат тук нелегално да го създадат ", твърди английският министър председател./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР