Според публикация в авторитетното медицинско издание The Lancet.com, заразените с

...
Според публикация в авторитетното медицинско издание The Lancet.com, заразените с
Коментари Харесай

Ужасяващо: Заразените от коронавирус в Ухан над 75 хиляди

Според обява в авторитетното здравно издание The Lancet.com, инфектираните с корона вирус в китайския град Ухан може би са били 75 800 към 25 януари, заяви БНР.
В разбора се показва: " Използвахме данни от 31 декември 2019 година до 28 януари 2020 година за броят на случаите на инфектирани в град Ухан, които към този момент са засечени в чужбина (извън Китай), с цел да създадем умозаключение за действителния брой на инфектираните в Ухан в интервала от 1 декември 2019 до 25 януари 2020 година ".
Това не е извънредно комплициран модел. Средният брой на пътуващите от Ухан е число, което може да се оцени от моделите на пътешестване. Хората от този китайски град са съумели да изнесат болестта с корона вирус в чужбина при 78 потвърдени случая към 25 януари, само че наподобява необикновено, че към същата тази дата едвам към 5000 души в град Ухан са били инфектирани (според формалните китайски данни).
Да вземем да вземем за пример казусът с ковид в Германия, който се популяризира от Шанхай. Жена от китайския град - във време, когато сякаш е имало единствено 20 случая на инфектирани в него - пътува до Германия и там към този момент заразява 4 души. Какви са възможностите, че тя да се е оказала един от 20-те души с рисковия вирус в Шанхай, която е с население от 25 милиона, и която е отпътувала зад граница?
" В главния ни сюжет преценихме, че главният репродуктивен брой за новия ковид 2019-nCoV е 2,68 (колко индивида може да болести един към този момент заразен) и че към 25-и януари в град Ухан е имало 75 815 инфектирани. Според нашия разбор времето на удвояване на епидемията е 6,4 дни. Ние изчислихме, че при базовия сюжет градовете Чунцин, Пекин, Шанхай, Гуанджоу и Шенжен са внесли надлежно 461, 113, 98, 111 и 80 инфектирани от град Ухан. Ако преносимостта на ковид 2019-nCoV е сходна на всички места в страната и във времето, заключихме, че епидемиите към този момент нарастват експоненциално в голям брой огромни градове на Китай с закъснение от огнището в Ухан с към 1-2 седмици ", се показва в разбора на професор Джоузеф Т Ву, на Кейти Лиюнг и на Габриел М Лиюнг.
Като се има поради, че вирусът 2019-nCoV към този момент не се лимитира единствено в град Ухан, другите огромни китайски градове евентуално също стартират да поддържат местни огнища на болестта. Големите градове в чужбина с тесни транспортни връзки с Китай също биха могли да се трансфорат в епицентър на вирусни огнища, в случай че неотложно не бъдат приложени обилни публични здравни намеси както на популацията, по този начин и на персоналното равнище, показват в отчета си тримата учени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР