Според публикация на National Geographic, запечатаното пространство в египетската Велика

...
Според публикация на National Geographic, запечатаното пространство в египетската Велика
Коментари Харесай

Разрешена ли е мистерията на Великата пирамида?

Според обява на National Geographic, запечатаното пространство в египетската Велика пирамида може да помогне за решение на вековната тайнственост, а точно по какъв начин античните египтяни са придвижили 2, 5 тонни блокове за създаване на античното знамение.

Малко известната празнина, която е открита в пирамидата може да поддържа теорията, че 4500 годишния монумент на Фараона Хуфу е бил конструиран от вътрешната страна на открито, посредством лъкатушен, накривен вътрешен тунел - концепция, която се опълчва на преобладаващите теории, че пирамидите са били издигнати благодарение на външни рампи.

Според френския проектант Жан Пиер Худин, теорията допуска Великата пирамида да е била издигната на два стадия.

Първо, гигантските блокове са били издърпани нагоре благодарение на изправена външна рампа за създаване на дъното на пирамидата, което съдържа по-голямата част от структурната маса. Според Худин, варовиковите блокове, употребявани за външната рампа са били рециклирани, с цел да бъдат употребявани за горните равнища на пирамидата, което изяснява за какво не е открита диря от първичната рампа.

Египетският археолог Йозеф Уегнер поддържа теорията на Худин:

" Идеята за потребление на към този момент издяланите дребни блокове за създаване на по-ниско стояща рампа и по-късно демонтирането й, с цел да бъдат употребявани каменните блокове за играждане на горните равнища, би могъл да е доста логически метод за ускорение на цялостния развой на строителство. "

Вторият стадий на строителството на пирамидата съгласно Худин е свързн с това, че откакто са приключили основите, служащите са почнали построяването на накривен, вътрешен, лъкатушен тунел, който да продължи пътя си нагоре с повишаването на пирамидата.

Египтологът Боб Бриър смята, че заради обстоятелството, че тунелът се намира вътре в пирамидата, когато античните строители са приключили слагането и на най-горните блокове тази рампа е изчезнала от взор.

Новооткрити доказателства поддържат теорията на Худин за създаване на Великата пирамида от вътрешната страна. На към 90 метра върху североизточния борд на пирамидата се намира отвоен процеп. Скорошна експедиция на екип на National Geographic, включваща и Бриър, подпомаган от видеографик с опит в планинското катерене, изкачват рисковите рушащи се каменни стени, с цел да доближат до въпросния процеп.

Изкачвайки се до процепа, Бриър открива дребна стая с форма на буквата L. Той не е измежду първите, които посещават мястото, само че до този миг египтолозите не са му отдавали значимото внимание.

Според Худин, с цел да е допустимо вътрешният тунел да работи, се изисква съществуването на открити площи в четирите ъгъла на Великата пирамида. В противоположен случай каменните блоковете не биха били в положение да създадат 90 градусовите завъртания. Худин смята, че откритата стая в процепа е част от такава открита повърхност.

 Разрешена ли е мистерията на Великата пирамида?

Вътре в ъгловатото пространство, което явно е оградено със стени откакто пирамидата е била приключена, би трябвало да има два входа на въпросния тунел, които са под прав ъгъл един по отношение на различен, всеки от които води до точка на вътрешната рампа, има вяра Худин.

Ако това към този момент известно пространство в действителност е изчезналото звено в пъзела на загадъчното строителство на Великата пирамида, остава въпросът за какво никой не е самаризирал всичко това до в този момент. Уегнер смята, че " доказването на догатката за съществуване на вътрешна спираловидна рампа ще е удивително и фундаментално изобретение ".

От своя страна, Худин има вяра, че доказването на това съмнение ще стане допустимо в най-скоро време.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР