Според проучване на Германския паритетен съюз за социални грижи, броят

...
Според проучване на Германския паритетен съюз за социални грижи, броят
Коментари Харесай

ЗАРАДИ ПАНДЕМИЯТА: Бедността в Германия е достигала рекордно ниво през 2020 г.

Според изследване на Германския паритетен съюз за обществени грижи, броят на бедните хора в е достигнал рекордно равнище през 2020 година - 13,4 милиона, което подхожда на 16,1% от популацията. Нивото на в страната непрестанно нараства най-малко от 2006 година насам и не се чака поврат в тази наклонност. В същото време разривът сред по-богатите южни провинции и останалата част на страната стават все по-забележими, разясняват в редакцията на немския народен всекидневник Die Welt.
свързани новини6643на 17.12.2021
Ръководителят на Германския паритетен съюз за обществени грижи Улрих Шнайдер разяснява данните като " нов, печален връх " за Федерална Република Германия. Според редакцията обаче те се вписват в картината от предишните години: " Ако погледнете 2006 година, можете да видите устойчива наклонност на повишаване на бедността, която наподобява няма да бъде прекратена и през 2020 година През 2006 година 14% от популацията на е било оскъдно ", написа изданието.

Както Шнайдер изясни, има разнообразни аргументи, заради които не е имало в действителност огромен скок в статистиката за бедността макар пандемията. Приблизително четири пети от популацията през 2020 година е имало шанса да не загуби приходите си поради ковид. По-специално става дума за пенсионери, държавни чиновници, както и чиновници в обществения бранш. Други жители с ниски приходи към този момент по този начин или другояче са живеели под прага на бедността, тъй че не оказват въздействие върху статистиката.

Коефициентът на беднотия, който се е повишил със " единствено " 0,2% през 2020 година спрямо 2019 година, на първо място демонстрира, че ограниченията за поддръжка, подхванати от федералното държавно управление на и районните управляващи, са помогнали да се предотврати появяването на още повече небогати хора в страната. Обезщетенията на ненапълно работно време, както и компенсациите за безработица, явно са избавили доста хора от рухване под линията на бедността по време на рецесията, акцентира Шнайдер.

Проучването, наречено " Бедност в пандемия ", откри, че измежду изгубилите приходи вследствие на рецесията с ковид са на първо място са работещите жители, а измежду тях - и независимо заетите. Ако през 2019 година бедните са 8% измежду работещите като цяло и 9% измежду самонаетите, то съгласно ново изследване броят на бедните измежду работещите е 8,7%, а измежду самонаетите - цели 13%, предава " Фокус ".

Освен тези индикатори, социално-демографската рискова група остава същата като през предходните години - това са семейства с три и повече деца (30,9%) и самотни родители (40,5%). Те не престават да имат най-голям % на измежду всички семейства. В извънредно огромна степен бедността визира и безработните (52%) и хората с ниско равнище на обучение (30,9%). Същото се отнася и за хората с миграционен генезис (27,9%) и без немско поданство (35,8%).

Ако се съпостави обстановката в другите провинции на в сходство с получените данни, може да се откри, че разликата в равнището на богатство сред Бавария и Баден-Вюртемберг, от една страна, и останалата част от Германия, от друга, единствено се е засилила.

Докато в двете посочени южни провинции на страната коефициентът на е 12,2%, което е доста по-ниско от междинното за Германия, в останалите общият % на е 17,7%. Разликата сред Бавария с 11,6% небогати и провинцията с най-лошо показване в тази област - Бремен с 28,4% - в този момент е 16,8%. Мекленбург-Предна Померания, Берлин и Саксония-Анхалт също имат извънредно високи равнища на от към 20%, написа още Die Welt.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР