Според проф. Георги Михайлов ваксината трябва да се прилага всяка

...
Според проф. Георги Михайлов ваксината трябва да се прилага всяка
Коментари Харесай

Проф. Михайлов: Ще решим много от проблемите си, ако голяма част от населението се ваксинира

Според проф. Георги Михайлов имунизацията би трябвало да се ползва всяка есен.

„ Ще решим главната част от проблемите си, в случай че една огромна част от популацията се имунизира, вместо да водим разногласия за и срещу зеления документ. Разбира се, обстановката у нас е по-различна ", съобщи в ефира на „ Денят онлайн " проф. Георги Михайлов - претендент за народен представител от Българска социалистическа партия и лидер на листата в Благоевград.

„ Здравният документ има три съставния елемент - преболедуване, диагностика или имунизация. Той не е еднопосочен, само че всяко решение почива на експертни начела и по-късно се взима политически. Трябва да знаем доста добре, че се следи балкански синдром в района. Косово на Балканите е на първо време във имунизацията ", съобщи той.

Проф. Михайлов показа, че за доста негови сътрудници става все по-трудно да разграничат COVID-19 и грип, тъй като си приличали като клинични признаци.

„ Нека не се хвърляме в тази пропаст на страшния COVID-19. Важното е, че от основаването на имунизацията за грип, тя се променя непрекъснато, както се променя и грипът. Ваксините за ковид също ще се променят, само че това не пречи в цивилизованите страни да се имунизират всяка есен. Подобни разногласия са присъщи за квартални кафенета и среднощни диалози на повече от 4 напитки. В над 70-80% от страните се имунизират всяка есен против грип. В България процентът на имунизирани е пагубно невисок. Същото стартира да става и с имунизациите против COVID-19 ", сподели той.

Според него националните медии би трябвало да се включат в акцията за разпространение на изгодите от имунизацията. Той е на мнение и, че ограниченията би трябвало да бъдат доста съществени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР