Според президента, някой хлъзга“ Денков да използва чужди медии, за

...
Според президента, някой хлъзга“ Денков да използва чужди медии, за
Коментари Харесай

Радев: Можех и да не се срещна със Зеленски, който иска процедура по импийчмънт – да заповяда


Според президента, някой „ хлъзга “ Денков да употребява непознати медии, с цел да клюки страната

„ Никога не съм отказвал да приема президент по негово гледище, само че когато министър председател реши да предложения президент, институционалният разговор изисква най-малко това да бъде в съгласие с мен преди тази покана. В тази обстановка най-лесното беше да не организирам такава среща, само че това не е добър сигнал за България, изключително към 300 000 българи в Украйна “.

Това съобщи президентът Румен Радев.

Той изрази вяра, че Министерски съвет към този момент ще съблюдава обикновените правила на протокола.

„ В момента очевидно текат скоростни процеси на препланиране, на смяна на критериите, тъй че да се освободят избрани въоръжени муниции и да се разгласят за непотребни. Призовавам ръководещите да бъдат доста деликатни, тъй като това визира националната ни сигурност. Винаги съм защитавал българския интерес, а не интереса на други страни. Въпросът е чии ползи пазят политици от Народното събрание и държавното управление. Очевидно в доста случаи небългарските. Кое задава тяхната политика? “, сподели още Радев.

Той повтори тезата си, че наливането на повече оръжия единствено усилва риска в тази война.

„ И то риск за всички ни, колкото и надалеч да ни наподобява войната. На процедура войната е в Европа, тя е в България със своите измерения ”, счита президентът.

„ За страдание продължава една черна серия български министър-председател да употребява непознати медии, с цел да клюки страната, с цел да развява съветската опасност като заслон за кавга със службите в името на персонални и партийни ползи тъкмо по сюжета на записите. Жалко е, че хлъзгат акад. Денков по този сюжет, само че като виждам той няма нищо срещу ”, добави Радев.

Радев предложения всеки, който желае да инициира процедура по импийчмънт да заповяда, само че акцентира, че водещите политически сили би трябвало да имат свои позиции.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР