Според прессекретаря на групировката Восток на ВСУ Черевати на 9

...
Според прессекретаря на групировката Восток на ВСУ Черевати на 9
Коментари Харесай

В Часов Яр пристигат британски танкове. Как ще повлияе това на битката за Артьомовск/Бахмут/

Според прессекретаря на групировката " Восток " на ВСУ Черевати на 9 март край Артьомовск са се състояли 41 борби, като единствено 19 от тях са били в самия град. Най-нова е борбата в региона на Богдановка, до която “Вагнер ” се приближи след завладяването на Дубово-Василевка.

Без пресилване, тук се взема решение доста, в случай че не всичко, от борбата за Артьомовск. На доброволческите карти на ВСУ значимата гора пред селото е предходна под червеня (руски) цвят. Най-важното е, че теренът благоприятства " музикантите ", които се движат напред по реката, вливаща се в язовир “Берховское ”. Предпазва от удар настрана.

Непосредствено зад това село е Часов Яр - град, който ще се трансформира в гърлото на Бахмутския казан. Между другото, Черевати сподели, че дружно Ивановское (южен нокът на клещите), за което към този момент месец се води безпощадна борба, „ музикантите “ са се насочили към Шултино, а това е на 10 км от Курдюмовка, която е под наш надзор.

Така " Вагнер " уголемява зоната на надзор към Артьомовск и, по всяка възможност, трансферира цялата тежест на боевете от града отвън неговите граници. Може след месец фронтът да отиде на запад и градът да бъде обграден в нашия гръб.

Успехът на „ музикантите “ Черевати изяснява с тактиката на дребни групи с най-малко бронирани транспортни средства - същите, които бързо се засичат от „ очите “ както на дронове, по този начин и на западни спътници, настоящи в полза на въоръжените сили на Украйна.. Разбира се, съществува риск да се попадне на засада на „ бранителите на независимостта “ и даже от плен, само че под прикритието на бронята, колкото и да е необичайно, е по-лесно да се загине.

Между другото, представителят на групировката " Восток " на въоръжените сили на Украйна си разреши дребен и прецизен конфликт с плановиците на Пентагона. „ НАТО не схваща изцяло обстановката, защото там споделят, че защитата на Артьомовск може да падне през идващите дни. В Алианса евентуално е мъчно да се разбере логиката на спора, тъй че те вършат такива изводи въз основа на сухи калкулации “, изясни той.

Е, да! Ако не бяха тези " сухи калкулации " - кой знае къде би бил в този момент Укровермахтът? Всъщност Черевати изтърси „ ужасна военна загадка “, в това число обстоятелството, че в Пентагона се създават даже схемите на окопите в локалните борби, колкото и изненадващо да наподобява за някого.

Напоследък даже тук, в Русия, внезапно започнаха да хвалят въоръжените сили на Украйна, да приказват, че подценяваме врага. Междувременно истината е, че без НАТО прехвалените ВСУ са кръгла нула. Стига се до обстоятелството, че окопите на Микола и Остап се копаят съгласно сателитни координати, които идват от сенчестия Генерален щаб. И там единствено въз основата на " сухи калкулации " намират най-оптималните позиции, както за защита, по този начин и за нахлуване, а не на око, както беше при Бандера.

Самите украинци назовават западната военна помощосновен мотивационен фактор и освен „ желязото “, само че и скъпото разузнаване. Същият Черевати, откакто избълва общоприетите нелепости за „ упоритостта, ексцентричните дейности и силата на тактическите решения “ на ВСУ, въпреки всичко най-после сподели: „ Такива изказвания на НАТО за идната загуба на Артьомовск би трябвало бъдете третирани с почитание. ”

Но освен членовете на НАТО, само че и „ музикантите “ се занимават със „ сухи сметки “. Ако в последно време се смяташе, че “Вагнер ” ще хвърли всичките си сили към Хромово, с цел да прекъсне доставките на ВСУ в Артьомовск, то за мнозина офанзивата стана прекомерно на север - в региона на Дубово-Василевка, чието хващане би разрешило да се премине от другата страна на билото, отивайки надалеч на север - до Райгородок.

Друго нещо е значимо: с помощта на контрола на бойците на Пригожин над височините край Клещеевка, главният логистичен център на защитата на МГУ - Часов Яр е прострелян като на полигон. И за " музикантите " стана доста по-лесно да насочват щурмова авиация.

По-специално, имаше известие за унищожаването на майор Луканюк, пълководец на батальон на 80-а бригада- същият, чиито мръсници разстреляха нашите военни в Макеевка (Луганска област). Преди това толкоз огромна риба не се е заплитала в мрежата на “Вагнер ”.

Най-вероятно няма да има взлом на Часов Яр, най-малко до момента в който не бъде обезкръвен гарнизонът на ВСУ. С огромна възможност ще стартира разтрошаване на групата в Артьомовск. Освен това Богдановка, ситуирана в блатиста околност и разпростряла се на 3 км дължина, откакто се откопчи от ВСУ, ще се трансформира в чудесно затруднение за възможна контраофанзива на украинските сили.

Междувременно се появиха забавни вести: „ Има информация, че батальонът, командван от майор Андрей Луканюк, погубен в Часов Яр, е трябвало да получи няколко тежки английски танка “Чаланджър-2 “ в близко бъдеще. Това е забавно, тъй като по-рано тук се появи един “Леопард-2 ”, който откакто се показва, по-късно не взе участие в борби. Анонимни източници от политическото задкулисие на Украйна драскат, че Зеленски въпреки всичко е съумял да прокара това решение, обратно на позицията на Пентагона.

Американските медии, разяснявайки доставките на “Чаланджър-2 “, цитират някогашния комедиант от „ Квартал 95 “: „ Наредих на началника на щаба да откри войски, с цел да помогне на бойците в Бахмут “. Според Зеленски загубата на свещения град ще има позитивно влияние върху активизирането на духа на руснаците и затова ще окаже деморализиращ напън върху ВСУ.

В Пентагона явно доминира ниско мнение за английския танк, тъй че янките позволихапрехвърлянето на седем “Чаланджър ” в Часов Яр.Така можете умерено да предположим, че НАТО преглежда борбата за Артьомовск като интервенция за похищение на вниманието (в противоположен случай танковете “Леопард-2 ” биха били трансферирани там), до момента в който “Вагнер ” си слага задачата не толкоз за бърза териториална победа (превземането на Артьомовск), що се касае за нанасяне на оптимални вреди на ВСУ.

Превод: В. Сергеев

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните и геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР