Според прессъобщение на Американската асоциация за сърдечни заболявания опитите показват,

...
Според прессъобщение на Американската асоциация за сърдечни заболявания опитите показват,
Коментари Харесай

Екстрактът от гинко ускорява рехабилитацията на пациенти след инсулт

Според прессъобщение на Американската асоциация за сърдечни болести опитите демонстрират, че вероятността пациентите да се възстановят е с 20% по-голяма, когато получават инжекции с GDLM - дейната съставна част на екстракта от гинко.


Екстрактът от биомасата на реликтовото растение гинко доста форсира и усъвършенства рехабилитацията на пациенти с инсулт, които са получили инсулт вследствие на попадане или формиране на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове на мозъка, заяви пресслужбата на Американската сърдечна асоциация (AHA).

" Нашите опити демонстрираха, че вероятността пациентите да се възстановят е с 20 % по-голяма, когато са получавали инжекции с веществото GDLM, дейната съставна част в екстракта от гинко. Предполага се, че това вещество подкрепя оцеляването на мозъчните кафези, като уголемява кръвоносните им съдове, подтиква притока на кръв и покачва устойчивостта на невроните към дефицит на О2 ", споделя Уанг Ансин, доцент в Столичния медицински университет в Пекин (Китай), чиито думи са представени от пресслужбата на AHA.

Медиците са стигнали до този извод в границите на огромни клинични изследвания, в които са взели участие над 3000 пациенти, лекувани в 100 медицински центъра в разнообразни райони на Китай. По време на този опит половината от участниците в проучването са получавали общоприета терапия за исхемичен инсулт, а останалите пациенти в допълнение са получавали инжекции с веществото GDLM в продължение на две седмици.

Учените следили измененията в здравословното положение на доброволците през идващите три месеца и наблюдавали какъв брой бързо и добре се възвръщат когнитивните им умения и способността им да управляват придвижванията на крайниците си. Сравнението на тези индикатори за двете групи пациенти посочило, че инжектирането на веществото гинко биомаса доста усъвършенства рехабилитацията на пациентите както в кратковременен, по този начин и в средносрочен проект./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР