Според предварителните проучвания в Италия водят евроскептиците, предава БНТ. Партията

...
Според предварителните проучвания в Италия водят евроскептиците, предава БНТ. Партията
Коментари Харесай

В Италия се очаква победа на Салвини и евроскептиците

Според предварителните изследвания в Италия водят евроскептиците, предава Българска национална телевизия. Партията " Лига " на вицепремиера и министър на вътрешните работи Матео Салвини е на път да основе четвъртата по величина група на евроскептиците и националистите в Европейския парламент дружно с националистите на Марин льо Пен от Франция, с Алтернатива за Германия, с Партията на свободата от Холандия и австрийската Партия на свободата. 

Въпреки че е от основателките на Европейски Съюз, Италия се чака да изпрати най-голямата група евроскептици в Европейския парламент. Прогнозите сочат, че дясната партия " Лига " на Матео Салвини е на път да завоюва евроизборите в Италия. Социолозите им дават към 30% - много повече от поддръжката за всички останали партии. 

Очаква се " Лига " да изпрати 25 депутати в Екологичен потенциал /италианската квота е от 73 души/. На второ място се обрисува да бъде популистката партия " Пет звезди ". Миналата година двете партии завоюваха изключителните парламентарни избори. 

Общо четири от петте партии, които ще прескочат изборната преграда, са евроскептични, в това число " Форца Италия " на някогашния министър председател Силвио Берлускони. Според анализаторите единствената бариера пред евроскептицизма се обрисува да бъде лявата демократическа партия, която обаче губи от ден на ден известност. 

Според италианците Европейски Съюз не дава решения за двата тежки казуса - миграцията и тежката стопанска система. Рим търси метод да се откъсне от Брюксел и от тежките фискални правила, които той постанова. Евроскептиците желаят да теглят нови заеми, само че с цел да основават нови работни места.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР