Според повечето вярвания натуралните продукти са най-добрият избор що се

...
Според повечето вярвания натуралните продукти са най-добрият избор що се
Коментари Харесай

Ефективни методи за борба с косопада в домашни условия

Според множеството вярвания натуралните артикули са най-хубавият избор що се отнася до грижа за косата и попречване на косопада, защото те са по-малко нападателни към скалпа.

Много хора комбинират ежедневните си артикули за грижа с домакински лек, с цел да реализиран мечтаните резултати .

Важно е да отбележим, че в случай че имате сензитивна кожа и страдате от характерно заболяване, е добре да се консултирате с дерматолог, преди да започнете да употребявате естествени средства. По този метод ще избегнете възможни нежелани реакции.

Понякога загубата на коса може да бъде обвързвана с несъразмерната приложимост на несъответствуващи артикули, които прогресивно повреждат косъма. Например потреблението на преса за коса всеки ден или нанасянето на нискокачествени шампоани и артикули, които предизвикват сухотата и отслабват кичурите значително.

В тази публикация ще ви кажем някои натурални способи да се справите с казуса .

1. Розмарин

Розмаринът е растение, което може да помогне за справяне с косопада, тъй като подтиква циркулацията на скалпа.

Следвайте тези стъпки:
Пригответе си отвара, като добавите няколко листа от розмарин в тенджера с вода.След като запарката е приготвена, оставете да престои, до момента в който водата стане хладка.Прецедете полученото и го нанесете като тоник, като масажирате скалпа.След това измийте косата си. Важно е да вършиме това най-малко един път седмично, с цел да започнете да виждате резултати.
2. Коприва

Копривата е друга алтернатива за прекъсване на косопада. Тя има противовъзпалителни свойства, които могат да предотвратят загубата на коса.

Много пъти заради стрес скалпът може да развие себореен дерматит. Това предизвиква инфектиране, сърбеж и загуба на коса. Копривата е отличен вид в тези случаи. Да забележим по какъв начин се употребява:
Пригответе отвара от коприва, както направихте с розмарина.След като го оставите да поизстине, прецедете и намажете скалпа.Направете гальовен масаж и оставете за известно време продукта върху главата, след което отмийте.Препоръчително е да прилагате два пъти седмично.
Забележка: Трябва да боравите с листата от копривата точно, тъй като съдържат дребни власинки, които са дразнещи и причиняват уртикария.

3. Алое вера

Алое верата е едно от най-хубавите средства, които могат да оказват помощ за прекъсване на косопада. Хидратира скалпа, почиства косата и укрепва фибрите на косъма. Без подозрение е значимо постоянно да имате алое вера вкъщи, тъй като може да се употребява по доста разнообразни способи. Ето нашия съвет:
Нарежете лист от алое вера.Разтрийте вътрешността му по целия скалп.Масажирайте и оставете за 10-15 минути върху скалпа.Повтаряйте процедурата един път седмично.
Въпреки че тези домашни средства могат да ни оказват помощ да спрем косопада, е добре да посетите и експерт. Причината е, че в случай че страдате от себореен дерматит или плешивост, лекарят ще ви назначи лекуване съгласно казуса.

Винаги е значимо да даваме приоритет на препоръките, които нашият доктор ни е дал. Резултатите, получени от домашните медикаменти, могат да бъдат доста мудни.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР