Според повечето учени чаят е открит в Китай около 2700

...
Според повечето учени чаят е открит в Китай около 2700
Коментари Харесай

Ароматни комбинации за чай от лофант

Според множеството учени чаят е открит в Китай към 2700 година прочие н. е. от китайския император Шен Нунг. По недоказани изказвания един ден предводителят на китайския народ бил изтощен от своите отговорности и решил да си възпламени огън под непознато за него дърво и да си свари вода. Няколко листенца обаче паднали в гърнето и по този начин се получила напитка, която императорът не могъл да опише с думи - била по едно и също време сладка и горчива, само че несъмнено вкусна.

Именно от тези далечни времена чаят почнал да бъде отглеждан и бързо се популяризирал освен в Азия, само че и в европейските страни. Днес тази тонизираща напитка е известна на всички места по света и може да бъде употребявана както топла, по този начин и студена.

Малко прочут за българите продължава да е чаят от лофант или лофанта. Това растение е доста известно в страни като Япония и Китай, а през последните десетилетия се оказва, че направеният от него чай работи благотворно върху редица здравословни проблеми. Известен като естествената виагра, чаят от лофант може да бъде употребен и за изцяло подсилване на имунната система.

Ако разполагате с задоволително време, можете даже сами да си отглеждате лофант и да си вършиме чай от листата му. Растението има красиви цветове и е съвършен метод за утоляване на жаждата. По настояще доста билкари даже се занимават с изследване на свойствата му за лекуване на рак.

 Ароматни комбинации за чай от лофант

Ако желаете да си извършите един същински благоуханен чай от лофант, можете да го комбинирате и с други билки, чайове или артикули. Ето няколко разновидността:

1. Черен чай с лофант, който работи извънредно тонизиращо и може да бъде одобряван вместо кафе. Ако черният чай Ви е прекомерно мощен, можете да добавите и малко мед към него;

2. Чай от лофант със сушени скариди, който е с потвърдено деяние за подсилване на имунната система. Приготвя се от 30 скариди, които дружно с листата от лофант се заливат с вряла вода. След към 3 мин по този начин приготвеният чай е подготвен за консумация.

 Ароматни комбинации за чай от лофант

3. Чай от лофант с фурми, който работи добре при кръвозагуба. Приготвя се както предходният, само че е наложително да махнете костилките на фурмите.

4. Зелен чай с листа от лофант, който работи пречистващо. След като чаят бъде подготвен, можете да добавите лимонен сок за повече мирис.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР