Според последно проучване, добивът на биткойни - процес, който привлича

...
Според последно проучване, добивът на биткойни - процес, който привлича
Коментари Харесай

Една транзакция на биткойн води до консумацията на вода с обем на олимипйски басейн

Според последно изследване, добивът на биткойни - развой, който притегля вниманието на вложители и разработчици в света на криптовалутите, води до потреблението на голямо количество вода.

Съгласно проучването, оповестено в списание Cell Reports Sustainability, добивът на биткойни употребява повече от 1600 гигалитра вода годишно. Това количество е задоволително за запълване на 640 000 басейна с олимпийски размери. Според създателя на проучването Алекс де Фриз, това съставлява сериозна опасност за райони с към този момент действителен дефицит на вода, такива като Централна Азия и Съединени американски щати.

Добивът на биткойни изисква голямо количество сила и изчислителна мощ, а точно към 350 квинтилиона интервенции в секунда. Този развой изисква изстудяване на компютрите, което води до потреблението на големи количества вода, директно или индиректно, посредством потреблението на вода в процесите на изстудяване в електроцентралите.

Алекс де Фриз предизвестява, че това е освен енергоемък развой, само че има и по-далечни последствия за достъпността на питейната вода, селското стопанство и екосистемите. Той...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР