Според последните социологически изследвания двете големи коалиции са с изравнени

...
Според последните социологически изследвания двете големи коалиции са с изравнени
Коментари Харесай

Христо Иванов: Всички на практика казват, че не предвиждат възможност за коалиционно управление

Според последните социологически проучвания двете огромни обединения са с изравнени резултати преди вота в неделя. Това прав, споделят социолозите, мъчно предвидим крайния резултат от изборите и евентуално колебаещите се и гласовете от чужбина ще дефинират окончателната преднина.  Днес и на следващия ден регламента на bTV гостуват водачите на двете огромни обединения.

Гост е Христо Иванов, който е   съпредседателят на „ Демократична България “ и лидер на листата на ПП-ДБ в 24-и МИР в София.

Кампанията „ Ти броиш “ търси пазители на вота

„ Трябва ни държавно управление и то постоянно. Първо би трябвало да се върнем към естествения парламентарен ред на ръководство на страната, което значи парламентарно излъчено постоянно ръководство и второ има десетки аргументи, за които ние ще беседваме “, сподели Иванов.

По думите му са значими поетите към гласоподавателите задължения. Той съобщи, че по изказванията на всички политически партии излиза наяве, че съдружно държавно управление надали ще има.

„ Всички на процедура споделят, че не плануват опция за съдружно ръководство, което значи взаимно ръководство. А съдружно ръководство значи взаимно ръководство. Нивата на недоверен и на разделяне, както вътре в политическата класа на равнище водачи по този начин и в обществото, са такива, че никой на процедура не планува опцията за коалиция “, сподели Христо Иванов.

Битка за няколко % повече, която обаче няма да промени коренно политическата картина, сподели социологът Боряна Димитрова

На въпрос дали ще търсят платоническа поддръжка от ГЕРБ за държавно управление на малцинството Иванов отговори, че с цел да се реши заплахата, би трябвало да се види какви са фругите опасности.

„ На мене ми се виждат всички други разновидности още по-опасни. Освен това не търсенето на поддръжка от съответна политическа групировка допуска съдружна логичност. Тоест обръщаме се към нея, с цел да я поканим в взаимно ръководство.  В случая логиката, че не сме го измислили ние. Това са неща, които все практикуват в парламентарните народна власт в такива обстановки на огромно разделяне. Когато въпреки всичко поражда здрав разсъдък от задоволително доста хора в политическата класа  - това е огромният въпрос дали ще се случи ", изясни той.

Според него има по какъв начин формулите да работят и без съдружно ръководство.

" Всъщност не става дума за това, че ние разчитаме, че някой в ГЕРБ или в Движение за права и свободи ще се разсъни една заран и ще каже я да гласуваме за Христо Иванов като министър.  Естествено, че това няма да се да се случи. Но в случай че им предложим държавно управление, което ясно опция на това, което имаме сега и е ясна опция да се случат нещата, които и те, и ние сме казвали на своята гласоподаватели. Тук към този момент прекосяваме от поддръжка за Христо Иванов към поддръжка дали са подготвени да изпълнят уговорките към своите си гласоподаватели “, разяснява още Иванов.  

Той добави, че евентуално за Бойко Борисов този парламент ще е последният кръстопът. 

„ Нужна е решителна битка против спекулата и нелоялната търговия “, сподели още той.

Той изясни, че не трябва да се продължава със служебни държавни управления, тъй като тази „ форма на президентско ръководство “ към този момент би трябвало да спре.

„ Тя стартира последователно да се трансформира в някакъв независим център на власт, който има упоритости даже да преориентира посоката на развиване на страната. Затова приказвам за това, че ние сме със схващане за нашето отговорност в този случай “, добави съпредседателят на Демократична България.  

Вижте целия диалог във видеото. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР