Според последните данни на Националния статистически институт в България има

...
Според последните данни на Националния статистически институт в България има
Коментари Харесай

Горещи данни от НСИ за заплатите

Според последните данни на Националния статистически институт в България има растеж на заплатите и понижение в равнищата на инфлацията. Към момента междинната работна заплата у нас е 1 957 лева, което е растеж с близо 13% за последната година. Експерти разясняват, че това е тип „ отплата “ за внезапните покачвания на цените, написа bTV.

Запазва се наклонността най-високи заплати да се получават в ИТ бранша (4 732 лева.), следвани от сфери като енергетика, финанси и обезпечаване. В другият полюс на класацията са хотелиерство и ресторантьорство, селско и горско стопанство, които взимат най-ниски хонорари (1189 лева.). Ниско остава и равнището на инфлация в страна - 7.7%.
-->
Статистика на Евростат демонстрира, че страната ни е на второ място по нарастване на почасовите надници и заплати измежду страните от Европейския съюз отвън еврозоната за 2022 година Данните демонстрират, че заплащането в България бележи и максимален растеж с близо 15% от страните отвън еврозоната като наклонността е това да продължи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР