Според полицията мафиотските фамилии Фарао и Маринкола са се внедрили

...
Според полицията мафиотските фамилии Фарао и Маринкола са се внедрили
Коментари Харесай

След Серията От Тежки Престъпления Се Случва Нещо Гигантско! Държавата Отвръща Мощно На Удара, Над 200 Арестувани!

Според полицията мафиотските семейства Фарао и Маринкола са се внедрили в бизнес действия в Италия и Германия, в частност в областта на виното, храните, събирането на боклуци и погребалните услуги.

Органите на реда обявиха, че редица публични чиновници са обвинени в корупция.

Конфискувани са били активи на стойност към 50 милиона евро.

Калабрийското съдружие от мафиотски вид, наричано иронично " Ндрангета АД ", има характерна конструкция, в която организационната единица се назовава ндрина и съставлява клан на фамилна основа. Начело на всяка ндрина стои " капобастуни " - диалектна форма на " капобастоне ", която в дословен превод от италиански значи " предводител на тоягата ".

В специфичен отчет на Националната дирекция " Антимафия " (НДА) се отбелязва, че за разлика от сицилианската " Коза ностра ", която възприе тактиката на " подмолна активност ", " Ндрангета " се изявява намерено, уголемява се в народен и интернационален мащаб със съзнанието, че е по-силна и с наклонността да утвърждава с невероятна надменност личното си предимство.

Според отчет от 2014 година " Нрангета " има плануван годишен оборот от 53 милиарда евро. Този я подрежда нарежда на пето място в стопанската система на Италия. " " Ндрангета " отстъпва по " фактуриран " оборот единствено на ЕНИ (Националната компания за естествени горива), на ЕНЕЛ (Националната компания за електрическа енергия), на холдинга " Ексор ", посредством който семействата Анели и Нази управляват ФКА (Фиат Крайслер автомобили), както и на застрахователния и финансово-брокерски колос " Дженерали ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР