Според оценки на ООН близо 16 милиона украинци се нуждаят

...
Според оценки на ООН близо 16 милиона украинци се нуждаят
Коментари Харесай

ООН: 16 милиона украинци се нуждаят от хуманитарна помощ

Според оценки на Организация на обединените нации близо 16 милиона украинци се нуждаят от храна, вода и медицински грижи. Това са приблизителни числа, които организацията, дружно с други интернационалните организации, занапред ще преглежда и преизчислява, написа украинското издание Информатор / informator.ua /. Това заяви на брифинг филантропичният координатор на Организация на обединените нации в Украйна.

„ Повече от 6 милиона души към момента са разселени като бежанци. Около 5 милиона са се върнали, само че мнозина схващат, че може да си тръгнат още веднъж. Повече от 5,3 милиона станаха бежанци в други страни, сигурен съм, че множеството от тях даже не са си представяли, че ще се сблъскат с такава обстановка “, сподели Лубрани.

По предварителни оценки в Украйна от началото на войната са убити съвсем 5000 цивилни, а над 5000 са ранени.

" Не мога да дам точни числа за лечебни заведения, учебни заведения и къщи, които са разрушени, само че има хиляди здания. Нямаме точни цифри ", добави координаторът, представена от украинското издание Информатор.

Тя акцентира, че Организация на обединените нации поставя всички старания да помогне на потърпевшите. В същото време Организация на обединените нации отбелязва, че представителите на Организацията би трябвало да получат достъп до пандизчиите и жертвите на краткотрайно окупираните от Русия територии.

Припомняме, че повече от 10 хиляди души изчезнаха в Украйна поради войната. Освен това над 1500 украински цивилни са в съветски плен.

Източник: Информатор / informator.ua /
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР