Според основната версия, по която работят антимафиотите, 51-годишният касиер на

...
Според основната версия, по която работят антимафиотите, 51-годишният касиер на
Коментари Харесай

Изтекоха Нови Разкрития От Ъндърграунда! Ето Защо Убиха Висаджията Весо Дебелия! Работата Е Много Дебела!

Според главната версия, по която работят антимафиотите, 51-годишният касиер на групировката ВИС-2, който на книга ръководеше туристическия бизнес на ъндърграунд империята на починалия Жоро Илиев, е разстрелян поради присъединяване си в незаконна фабрика за цигари.

Заподозрян като гарант на разстрела на Весо Дебелия е Иван Атанасов-Дивака, някогашен телохранител на мафиотския необут Мето Илиянски и сегашен дистрибутор на контрабандни цигари в Северозападна България.

Според мълвата в ъндърграунда, Иван Дивака зарежда с контрабандни цигари освен Видин, Монтана, Мездра, Враца и други градове от Северозапада, само че и румънския и сръбския пазар. Според криминалисти, Иван Дивака ръководи незаконна фабрика за цигари, ситуирана в село край Берковица, в която се създават 4 типа папироси, реплика на световноизвестни марки цигари. Именно поради фабриката за цигари Веселин Стоименов е бил екзекутиран, съмняват се криминалистите от София. „ Има данни за засилена преписка сред Весо Дебелия и Иван Дивака в последните месеци преди изтезанието на касиера на ВИС-2.

Най-общо казано, Веселин Симеонов е финансирал построяването на фабриката за цигари и оборудването с машини, след което е бил „ прескочен ” от Иван Атанасов-Дивака и други хора, гравитиращи към ВИС ”, твърди източник от Министерство на вътрешните работи. Според проверяващи, Иван Атанасов-Дивака е прецакал с над 1 млн. евро Весе Дебелия, а маститият касиер на ВИС-2 е упорствал парите да бъдат върнати, защото не бил удовлетворен от приходите от цигари.

„ Стоименов е подозирал, че Иван Дивака дружно с Ваклин Берковския и други мъже от силовата конструкция на групировката отклоняват пари от цигарената фабрика. Той е заплатил с живота си опита си да притисне своите хора да възстановят парите ”, считат криминалисти.

Неотдавна Иван Дивака е бил разпитван от антимафиоти за познанството си в Веселин Стоименов-Дебелия. Контрабандният необут от Монтана не могъл да даде свястно пояснение на много от въпросите, отказал е и детектор на лъжата. Въпреки това Атанасов още не е задържан, само че ченгетата са блъснали няколко негови контрагенти на незаконните цигари от марките „ Пине ” и „ Уолдън ”. Ченгетата проверяват Иван Дивака и като необут на дрогата в Северозападна България поради действен сигнал, че управлява продажбата на амфетамини и марихуана в Монтана и във Видин.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР