Според ООН единственият граничен пункт, използван за транспортиране на животоспасяваща

...
Според ООН единственият граничен пункт, използван за транспортиране на животоспасяваща
Коментари Харесай

Пътят от Турция към Сирия е повреден, а помощта е затруднена

Според Организация на обединените нации единственият граничен пункт, употребен за превозване на животоспасяваща помощ от Турция към опустошената от спора Сирия, е нарушен от смъртоносното земетресение , което удари двете страни.

" Самата трансгранична интервенция е наранена ", съобщи пред кореспонденти в Женева Йенс Лаерке, представител на филантропичната организация на Организация на обединените нации OCHA.

Говорителят на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, Стефан Дюжарик, съобщи, че самият пропускателен пункт Баб ал-Хава " в действителност е недокоснат " .

" Пътят, който води до пропускателния пункт, обаче е развален и това краткотрайно е нарушило способността ни да го използваме пълноценно ", сподели Дюжарик.
 Броят на починалите от земетресението набъбна на 7300
Броят на починалите от земетресението набъбна на 7300

СЗО предизвестява, че 23 милиона души може да са наранени

Хуманитарната помощ в регионите, следени от бунтовниците, нормално идва през Турция посредством трансграничен механизъм, основан през 2014 година с резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Той обаче се оспорва от Дамаск и неговия съдружник Москва, които го считат за нарушаване на сирийския суверенитет.

Под натиска на Русия и Китай броят на пропускателните пунктове с течение на времето беше понижен от четири на един .

Сега регионите към този единствен граничен пункт са претърпели обилни инфраструктурни вреди, а филантропичните служащи на място са наранени от злополуката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР