Според Оливер Рьогл, председател на управителния съвет на Райфайзенбанк България,

...
Според Оливер Рьогл, председател на управителния съвет на Райфайзенбанк България,
Коментари Харесай

Дванадесет стартъпа са кандидатствали за Elevator Lab Challenge България

Според Оливер Рьогл, ръководител на управителния съвет на Райфайзенбанк България, банката в Австрия към този момент работи по въвеждане на нововъведенията на прокетите, които са станали спечелили през 2017 година

© Надежда Чипева Още по тематиката
Максимилиан Шаусбергер: Основният плюс на България е геният

Ръководителят на програмата Elevator Lab - fintech акселератор на RBI пред " Капитал "
7 юни 2018
Elevator Lab – пресечната точка на банковия бранш и финтех стартъпите

Тазгодишното издание на финтех акселераторa предлага още повече благоприятни условия на българските започващи компании
28 май 2018
Лекторите на Fintech Summit: От водещия старъп акселератор - Максимилиан Шаусбергер

Ръководителят на програмата Elevator Lab ще взе участие на конференцията на " Капитал "
16 май 2018
Райфайзенбанк разгласи конкурс за стартъпи във финансовите технологии

Печалбата й за миналата година е 135 млн. лева
26 мар 2018
Шест компании попаднаха в стартъп стратегия на Raiffeisenbank

Сред определените планове няма българско присъединяване
27 сеп 2017
Български стартъпи могат да се включат в интернационалната стратегия на Raiffeisenbank

Тя е ориентирана към планове от финтех промишлеността, а крайният период за кандидатстване е 31 юли
5 юни 2017 Десет дни преди крайния период за " Elevator Lab Challenge България " на Райфайзенбанк са кандидатствали 12 стартъпа, оповестиха от банката. Платформата за кандидатстване е отворена до 17 юни. Състезанието е част от най-големия финтех акселератор в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), основан от Raiffeisen Bank, Австрия.

Състезанието в България

Освен 12-те претендента досега още 15 компании са в развой на кандидатстване, се показва в известието. Компаниите ще бъдат оценени от експертно жури, като до финала ще доближат петима участници. Те ще бъдат оповестени на 26 юни. От тях ще бъде излъчен победител на 2 юли. Най-добрият български план се класира непосредствено за полуфинала на световното съревнование на Raiffeisen и ще се съревновава с концепциите на стартъпи от цялостен сват. Така нововъведението на българска започваща компания от сферата на финансовите технологии има опцията да стане налична за над 16.6 млн. клиенти на групата на Raiffeisen.

Победителят получава парична премия в размер на 5 хиляди евро, както и право за присъединяване непосредствено за полуфинала на световната стратегия.

Това, което ще се търси в плановете, е новаторско решение, деловитост, фокус върху съответно решение, акцент върху оптимизация на процесите и възстановяване на потребителското прекарване.

Миналата година в световната стратегия на австрийската банкова група са взели участие 8 български компании. От тази година планът има нов формат, който дава опция надпреварата да се организира на локално равнище в страните от района, където Raiffeisen има дъщерни поделения.

Журито

По думите на Оливер Рьогл, ръководител на управителния съвет на Райфайзенбанк България, банката в Австрия към този момент работи по въвеждане на нововъведенията на плановете, които са станали спечелили през 2017 година Според Светлин Наков, съосновател на " СофтУни " и член на журито на " Elevator Lab България ", огромните компании могат да дадат на започващите финансов тил, маркетингова поддръжка и мениджърски опит, да им отворят нови пазари, да им обезпечат съществени контакти с основни клиенти, вложители, сътрудници.

Други членове на журито са Оливър Рьогл, Калин Димчев, изпълнителен шеф на " Майкрософт Балкани ", Атанас Райков, шеф бизнес развиване на Viber за ЦИЕ и страните от Оперативно-наблюдателно дело и Тодор Брешков, съосновател на Launchhub Ventures.

Ръководеният от Максимилиан Шаусбергер (интервю с него четете тук) финтех акселератор Elevator Lab е основан от Raiffeisen Bank International (RBI), с цел да разпознава най-хубавите стартъп компании в региона на финансите, с които да построи дълготрайно съдействие. Наскоро RBI разгласи и основаването на Elevator Ventures – сдружение с капиталов капитал от 25 млн. евро, което ще влага непосредствено в новаторски планове на финтех компании от района на ЦИЕ.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР