Според официалните данни на ЦИК при 100% обработени протоколи Румен

...
Според официалните данни на ЦИК при 100% обработени протоколи Румен
Коментари Харесай

Официално от ЦИК: Румен Радев е победител в циганския вот

Според формалните данни на ЦИК при 100% обработени протоколи Румен Радев ще е идващият президент на България, като поддръжката за него е 66.7%. Другият кандидат за „ Доандуков “ 2 проф. Анастас Герджиков съумя да събере 31.8%. Балотажът мина при рекордно ниска изборна интензивност.

Изключително слаба изборна активност и на двата тура беше регистрирана и в ромските махали.

Победители на вота за Народното събрание на другите места, където гласоподава ромско население, бяха ГЕРБ и Движение за права и свободи, а още на първия тур Радев завоюва в секции в квартал „ Факултета “, в които най-вече гласове събра ГЕРБ.

На балотажа на 21 ноември в секциите в квартал „ Факултета “ разликата сред Радев и Герджиков е няколко гласа, а в една от тях даже гласовете им се изравняват. Подкрепеният от Българска социалистическа партия и от спечелилата парламентарните избори групировка „ Продължаваме промяната “ Румен Радев събира оттова общо 273 гласа, а проф. Герджиков – 131.

Според данните на ЦИК по-отчетлива поддръжка за Радев се следи в квартал „ Филиповци “, където той събира 441 гласа, до момента в който проф. Герджиков – 338 гласа. Подобен е резултатът от секциите в квартал „ Хаджи Димитър “ в София. Двойно по-голяма поддръжка събира Румен Радев и от вота в ромските секции във варненския квартал „ Маскуда “.

В пловдивските ромски махали най-вече гласове на първия тур събира Движение за права и свободи.

Сега най-вече са дали своят вот още веднъж за Румен Радев. В „ Столипиново “, където той събира 391 гласа против 232 гласа за проф. Герджиков. В „ Шекер махала “ конкуренцията сред Радев и Герджиков е по-ожесточена и Радев печели едвам с пет гласа повече от Герджиков -187 против 182 гласа.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР