Според обвинителният акт, Венцислав и жертвата му – 35-годишният Явор

...
Според обвинителният акт, Венцислав и жертвата му – 35-годишният Явор
Коментари Харесай

Дадоха ход на следствието срещу Венцислав, обвинен в убийство и изнасилване на свой познат


Според обвинителният акт, Венцислав и жертвата му – 35-годишният Явор С. преди години били съседи. След като майката на Явор умряла, той почнал да води бездомнически живот, защото парцелът в който живеел бил лишен от банка. От декември 2017 година той заживял в дома на Венцислав.

На разпоредителното съвещание отбраната на подсъдимия изиска делото да бъде гледано по общия ред, като даде единодушие да не се организира разпит на всички очевидци и движимости лица, а при постановяване на присъдата директно да се употребява наличието на съответните протоколи и експертни изводи от досъдебното произвеждане.

Окръжна прокуратура – Варна изиска от съда делото да бъде гледано при закрити порти, с претекста че чака при разпит на част от очевидците да бъдат разгласени обстоятелства от техния съкровен живот. Адвокатът на Венцислав А. уточни, че остава на съда да реши, дали делото да бъде обсъждано при закрити порти.

На разпоредителното съвещание се яви и сестрата на убития мъж, която изиска от съда да бъде конституирана като цивилен просител и частен обвинител и предяви иск за претърпени неимуществени вреди в размер на 500 000 лева

Припомняме хронологията на обвиняването. На 13.02.2018г. вечерта зародил спор в жилището на подсъдимия и неговата другарка, мотив за който било наличието на Явор. Раздразнен от това, Венцислав А. почнал да нанасял удари с ритници, юмруци и дървена сопа по тялото на Явор. Според държавното обвиняване побоят се отличавал с особена свирепост и грубост. Подсъдимият се възползвал от безпомощното положение на жертвата си след побоя и направил дейности на полово задоволство с приложимост на мощ. След това изхвърлил Явор от вкъщи си, като захвърлил тялото му до блока си.

На 14 февруари 2018 година преди обяд инцидентен минувач забелязал тялото на мъж и откакто го разпознал, се обадил на тел. 112. Екипът на незабавна помощ установил гибелта на пребития Явор.

Престъплението, в което е упрекнат Венцислав А. е тежко по смисъла на закона, като Наказателен кодекс планува наказване " отнемане от независимост " от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Петчленният състав на Варненски областен съд откри, че не са налице учредения за преустановяване или прекъсване на наказателното произвеждане против Венцислав А., както и делото да бъде прегледано при закрити порти. Съдът уточни, че настояването на прокуратурата може да бъде почетено за съответни очевидци, които ще бъдат разпитани в хода на правосъдното разследване. Сестрата на убития мъж беше конституирана като цивилен просител и частен обвинител по делото.

Следващато правосъдно съвещание е планувано за 24 юни 2019г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР