Според обвинението, убийството е извършено на 17 май 2020 година

...
Според обвинението, убийството е извършено на 17 май 2020 година
Коментари Харесай

Болният баща и непълнолетното дете не можаха да спасят Дончо от ареста, след убийството на пастира


Според обвиняването, убийството е осъществено на 17 май 2020 година в кошара покрай гората на село Горен чифлик. 47-годишният овчар Ахмед А. бил нает от Дончо да пасе стадото на татко му.

На 16 май вечерта дружно със свои другари Дончо използвал алкохол и решил да преспи в постройката, направена от татко му до кошарата в гората на село Горен чифлик. Ахмед видял Дончо и му изискал цигари. Това ядосало пийналия мъж, който взел дъска и нанесъл серия удари по главата, тялото и крайниците на Ахмед, като му предизвикал голям брой кръвоизливи в тялото и крайниците. След побоя Дончо Д. се прибрал в постройката и лежащ да спи. На сутринта извикал незабавна помощ, като лекарите единствено установили гибелта на 47-годишиния овчар.

Пред съда отбраната на Дончо Д. показа доказателства, че 39-годишният мъж работи на трудов контракт, грижи се за болния си татко, малолетното си дете и е с чисто правосъдно минало. Адвокатът на 39-годишния мъж посочи, процесуалното държание на обвиненият – той е извикал незабавна помощ, направил е частични признания и не е избягал от мястото на престъплението. Защита изясни, че преди осъществяване на закононарушението, сред пийналия Дончо и Ахмед е имало словесна борба. 

От държавното обвиняване разясниха, че доказателства за трудовата ангажираност на Дончо във Варна единствено демонстрират, че болният му татко може самичък да се грижи за себе си и за наброяващо над 100 овце стадо, откакто синът му върви на работа в града.  

Варненският областен съд, като прегледа събраните досега материали от досъдебното произвеждане реши, че са налични задоволително доказателства да се направи обосновано съмнение, че Дончо Д. е съпричастен към действието, в което е упрекнат. Предвид тежестта на закононарушението и плануваното наказване - " отнемане от независимост “ за не по-малко от 15 години, правосъдният състав счете за действителна заплахата лицето да се укрие и да извърши закононарушение. Съдебният състав уточни, че поради правосъдната процедура на Върховния касационен съд използването на алкохол е несъвместима с опцията закононарушението да е осъществено в положение на физиологичен афект. Предвид всичко изложено, Варненският областен съд дефинира на Дончо Д. най-тежката мярка за процесуална насила " задържане под стража “.

Определението на Окръжен съд – Варна предстои на обжалване пред Варненския апелативен съд, като в този случай делото ще се преглежда на 26.05.2020 година
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР