Според Нуриел Рубини, икономист от Нюйоркския университет стратегическите конкуренти на

...
Според Нуриел Рубини, икономист от Нюйоркския университет стратегическите конкуренти на
Коментари Харесай

Рецесия и промяна в глобалния валутен пейзаж – Н. Рубини

Според Нуриел Рубини, икономист от Нюйоркския университет стратегическите съперници на Съединени американски щати, като Китай, Русия, Иран, Корея, Пакистан и техните съдружници, се интересуват от основаването на нова парична система като опция на щатския $.

Това е по този начин, тъй като те се тормозят от евентуалните наказания, наложени от Съединени американски щати и Европа.

Рубини счита, че Китай може да предложи юана като опция на щатския $, което ще докара до прекосяване от еднополюсна към двуполюсна световна аварийна валутна система.

Този развой обаче няма да се случи незабавно, което ще окаже негативно влияние върху световния напредък и индустриалните разноски. Рубини предизвести, че банковата рецесия в Съединени американски щати не е завършила.

Също по този начин той твърди, че студената война сред Съединени американски щати и Китай става все по-студена и тази обстановка изостря наклонността към различна световна система от аварийни валути.


 


Икономистът допуска, че тази смяна ще усили разноските за финансиране на Съединени американски щати, като страната към този момент има доста високи съотношения на обществен и частен дълг.

Освен това Рубини предвижда, че кредитната рецесия вследствие на банковата рецесия в Съединени американски щати ще понижи доста икономическия напредък и ще докара стопанската система на Съединени американски щати до криза по-късно тази година.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР