Според ново клинично проучване майките, които са спазвали средиземноморска диета

...
Според ново клинично проучване майките, които са спазвали средиземноморска диета
Коментари Харесай

Средиземноморската диета ной-полезна по време на бременността

Според ново клинично изследване майките, които са спазвали средиземноморска диета по време на бременността, са подобрили когнитивното, общественото и прочувственото развиване на децата си на 2-годишна възраст спрямо децата, чиито майки не са спазвали тази диета, заяви Си Ен Ен.


" Въпреки предходните данни, които допускат връзка сред неподходящия метод на живот и по-лошото невроразвитие на децата, нито едно предходно изследване не е оценявало дали методът на живот усъвършенства невроразвитието ", споделя съавторът на изследването доктор Франческа Кровето от Изследователския център за фетална медицина BCNatal към Университета на Барселона в Испания.

" На втората година мозъкът на децата събира част от изгодите, които са получили от съответното хранене по време на вътреутробния си живот ", споделя доктор Мигел Мартинес-Гонсалес, професор по превантивна медицина и публично здраве в Университета на Навара в Памплона, Испания.

" Нито един различен модел на хранене не има толкоз впечатляващи научни доказателства, колкото обичайна средиземноморска диета ", безапелационен е Мартинес-Гонсалес, който е и професор по хранене в Харвардското учебно заведение за публично здраве " Т. Х. Чан " в Бостън.

Средиземноморската диета, която се характеризира с просто готвене на растителна основа, е потвърдила в изследвания, че понижава риска от диабет, висок холестерол, деменция, загуба на паметта, меланхолия и способства за по-силни кости, по-здраво сърце и по-дълъг живот.

Според изследването децата на майки, които са посещавали курс за понижаване на напрежението по време на бременността, също по този начин са постигнали по-високи резултати във връзка с общественото и прочувственото благоденствие като дребни деца спрямо децата на майки, които не са минали образованието.

" Стресът не е просто чувство, той е възприятие, което отеква в нашата ендокринна, нервна и имунна система ", споделя доктор Дейвид Кац, експерт по превантивна медицина и медицина на метода на живот, основал нестопанската организация True Health Initiative, световна общественост от специалисти, посветила се на учредената на доказателства медицина на метода на живот.

" Съществуват промени в равнищата на хормоните при стрес и не трябва да се изненадваме, че вариациите в майчините хормони имат отражение върху развиването и здравето на плода и новороденото ", акцентира Кац. " Надявам се, че това изследване дава на хората дълбока оценка за това каква невероятна опция има да използваме метода на живот като лекарство по време на бременността, с цел да дадем на нашите новородени допустимо най-хубавия старт “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР