Според ново изследване вкаменените останки на някои от най-старите предци

...
Според ново изследване вкаменените останки на някои от най-старите предци
Коментари Харесай

Учени: Най-старите предци на човечеството са се появили много по-рано

Според ново проучване вкаменените остатъци на някои от най-старите предшественици на човечеството са доста по-стари, в сравнение с учените в началото са считали, разяснява Би Би Си.

Вкаменелостите, измежду които е и една от античните пещерни дами госпожа Плес, са били заровени в продължение на хилядолетия в южноафрикански пещери, известни като „ люлката на човечеството “. Съвременните способи за проучване в този момент демонстрират, че групата на ранните хора е бродила по земята преди 3,4-3,7 милиона години. Тази нова последователност може да промени общоприетите показа за човешката еволюция.

Това значи, че в този момент има повече вероятни способи, по които нашите предшественици са могли да се трансфорат в ранни хора.

Години наред учените смятаха, че типът Australopithecus africanus, чиито фосили са открити в пещерите Стеркфонтейн край Йоханесбург, е на възраст под 2,6 млн. години.

 Учени: Най-старите предшественици на човечеството са се появили доста по-рано

Но нови способи за радиоактивно датиране демонстрират, че госпожа Плес и другите открити към нея са в действителност с един милион години по-стари, в сравнение с се смяташе.

Изследователите са стигнали до променената възраст, като са изследвали седиментите към вкаменелостите за наличие на необичаен изотоп, основан при излагането на скалите на галактически лъчи – преди да попаднат в пещерата.

 Учени: Най-старите предшественици на човечеството са се появили доста по-рано

В резултат на това типът на госпожа Плес е съществувал на Земята едновременно с маймуната, известна като Люси, чиито остатъци на възраст 3,2 милиона години, принадлежащи на африканския Australopithecus afarensis, дълго време бяха считани за типа, дал началото на първите ранни хора.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР