Според ново изследване, не само прекалената употреба на алкохол е

...
Според ново изследване, не само прекалената употреба на алкохол е
Коментари Харесай

Ето до какво води умерената употреба на алкохол

Според ново проучване, освен прекомерната приложимост на алкохол е нездравословна, само че и целесъобразната “умерена, с невисок риск”, също се оказва не изключително безвредна. Няма гаранция и за умерено пиещите, е изводът от ново проучване отпред на което е проф. Адам Шерк от Канадския институт за проучване използването на субстанции в Университета “Виктория”.

Проф. Шерк и неговите сътрудници разкрили, че огромна част от смъртните случаи, както и доста случаи на неработоспособност, провокирани от приложимост на алкохол, са при хората, които се преценяват с разпоредбите и нормите, препоръчвани от съответното Министерство на опазване на здравето в дадена страна.

Така да вземем за пример, повече от 50% от случаите на гибел от рак вследствие на приложимост на алкохол, се регистрират при хора, употребяващи даже умерени количества алкохол. Освен това, 38% от всички, свързани с алкохола смъртни случаи, са измежду хората, изпиващи по-малко от ежеседмичния предел, или измежду приблизително пиещите алкохол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР