Според нови данни Voyager Digital, фалирал крипто заемодател, наскоро е

...
Според нови данни Voyager Digital, фалирал крипто заемодател, наскоро е
Коментари Харесай

Voyager Digital продава активи на стойност милиони долари

Според нови данни Voyager Digital, банкрутирал крипто кредитор, неотдавна е продал стотици милиарди от меме токена Shiba Inu (SHIB) и други цифрови активи.

Платформата за следене на блокчейн Lookonchain заяви, че Voyager е продала 400 милиарда SHIB на стойност почти $4.4 милиона, като част от последната си ликвидация.

Компанията също по този начин е ликвидирала 27,255 Етериум (ETH) токена на стойност $42 милиона, 11 милиона токена Voyager (VGX) на стойност $6.3 милиона, и 160,000 Chainlink (LINK) на стойност $1 милион.

Тези огромни разпродажби са част от неотдавнашната наклонност на Voyager да разпродава своите активи. Lookonchain заяви, че единствено през последните 24 часа компанията е продала активи на стойност $56 милиона. В допълнение към продажбата на SHIB, Voyager получи 33,700,000 USDC от Wintermute Trading, Binance US и Coinbase.

Въпреки тези неотдавнашни транзакции Voyager към момента има забележителна сума цифрови активи. Lookonchain означи , че сега Voyager разполага с активи на стойност $757.8 милиона, в това число:

  • 459.8 милиона единици USDC
  • 102,306 ETH токена (на стойност $157.7 милиона)
  • 122.4 милиона VGX (на стойност $61.7 милиона)
  • 4 трилиона SHIB (на стойност $44.2 милиона)
  • 1.28 милиона LINK (на стойност $8.5 милиона)
  • 8.95 милиона MANA (на стойност $4.9 милиона)
  • 6.6 милиона FTM (на стойност $2.4 милиона)
  • 454,805 APE (на стойност $2 милиона)
  • 3.44 милиона SAND (на стойност $2 милиона)
  • 3.9 милиона ENJ (на стойност $1.55 милиона).

Тази неотдавнашна ликвидация идва, откакто Voyager беше принудена да спре тегленията и депозитите на клиенти през юли 2021 година Компанията беше предоставила заем на стойност стотици милиони долари на крипто компанията Three Arrows Capital, която не можа да го изплати.

В последна сметка Voyager подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност и сега продава активите си и трансферира клиентите си към Binance.US. Според Reuters  договорката към момента не е финализирана, само че е преодоляла доста затруднение, откакто съдията по несъстоятелността на Съединени американски щати, Майкъл Уайлс я утвърди.


 


Неотдавнашните разпродажби на Voyager и подаването на молба за оповестяване в неплатежоспособност акцентират евентуалните опасности и волатилността, свързани с вложението в крипто пазара. Макар че цифровите активи имат капацитета да генерират забележителна възвръщаемост, те също по този начин са свързани с високо равнище на риск заради децентрализирания си темперамент и неналичието на регулация. Инвеститорите би трябвало да създадат своята надлежна инспекция и да схванат евентуалните опасности, преди да влагат в който и да е цифров актив.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР