Според нов научен доклад броят на случаите на ужасяваща месоядна

...
Според нов научен доклад броят на случаите на ужасяваща месоядна
Коментари Харесай

Учени: Случаите на месоядни бактерии ще се удвоят заради климатичните промени

Според нов теоретичен отчет броят на случаите на ужасяваща месоядна бактерия ще се удвои през идващите две десетилетия поради на изменението на климата, заяви „ Дейли мирър “.

Според Университета на Източна Англия в Обединеното кралство до 2040 година броят на случаите на Vibrio vulnificus ще бъде двойно по-голям от настоящия.

Понастоящем към 80 000 американци се заразяват с бактерията всяка година, макар че се чака броят им да бъде доста по-голям.
В резултат на това тя ще бъде открита във всеки щат по източното крайбрежие на Съединени американски щати, а повишението на морското ниво може да я изтласка още по-навътре в сушата.

Бактерията предизвиква водниста диария, както и коремни конвулсии, гадене, повръщане, тресчица и настинка.

В ново научно проучване се споделя: " В комбиниране с възходящото и все по-възрастно население годишният брой на случаите може да се удвои.

" До 2081-2100 година инфекции с V. vulnificus може да има във всеки източен щат на Съединени американски щати при междинни до високи бъдещи излъчвания и стопляне. “
" Прогнозираното разгръщане на инфекциите с V. vulnificus в раните акцентира нуждата от нараснала самостоятелна и социална здравна информираност в тези области. “

" V. vulnificus е най-патогенният от рода Vibrio: смъртността при зараза на рана доближава 18 %, а смъртните случаи са настъпили още 48 часа след излагането на въздействието на водата. “

" Наред с причиняването на към 100 случая годишно в Съединени американски щати, икономическата тежест на инфекциите на рани, породени от V. vulnificus, се прави оценка на над 28 милиона щатски $ годишно. “
Общите годишни разноски, свързани с този патоген, се правят оценка на 320 млн. щатски $, което го прави най-скъпият морски патоген в Съединени американски щати за лекуване.

Миналата година жителите, които се опитваха да се възстановят от опустошителния вихър Иън , бяха шокирани, когато бяха наранени от внезапен скок на случаите на месоядната зараза . В цяла Флорида предходната година са открити 65 случая на заразяване с Vibrio vulnificus, което е към два пъти повече спрямо предходни години.

Повечето от тях са били в окръг Лий, региона към град Форт Майерс, където ураганът от четвърта категория Иън доближи сушата.
Жителите са били видени да се провират през наводнените води, с цел да намерят сигурност след бурята.

Въпреки че нормално се среща в сурови или незадоволително сготвени морски блага , бактерията може да се открие и в солена или солена вода.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР