Според нов доклад до 2040 г. още 2,5 милиона души

...
Според нов доклад до 2040 г. още 2,5 милиона души
Коментари Харесай

Проучване: Всеки пети в Англия ще живее с рак, диабет и деменция до 2040 г.

Според нов отчет до 2040 година още 2,5 милиона души в Англия ще живеят с тежки болести като рак, диабет, деменция и меланхолия, съобщи Пи Ей медия, представена от Българска телеграфна агенция.

Проучването на Здравната фондация откри, че 9,1 милиона души в Англия ще имат съществени болести - нарастване с 37% спрямо 2019 година
" Прогнозите са, че съвсем един на всеки пет души от популацията ще живее с тежко заболяване до тогава, което е нарастване с повече от една трета ", се споделя в отчета. " За съпоставяне, популацията в трудоспособна възраст се чака да се усили единствено с 4% - тази група от популацията ще бъде виновна за генерирането на по-голямата част от държавните доходи, употребявани за финансиране на публичните услуги, в това число Националната здравна работа. "

Очаква се до 2040 година случаите на деменция да се усилят с 45%, на сърдечна непълнота - с 92%, на рак - с 31%, на диабет - с 49%, на хронична болежка - с 32%, а на тревога или меланхолия - с 16%.

Според откривателите хората на 70-годишна възраст ще имат приблизително по три хронични болести, а на 85-годишна възраст те ще станат повече от пет. Четири пети от скока в броя на тежките болести ще се дължи на застаряването на популацията, тъй като колкото по-дълго живее един човек, толкоз по-голям късмет има той да получи тежко заболяване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР