Според Николай Хаджигенов на никого не му стиска да изгони

...
Според Николай Хаджигенов на никого не му стиска да изгони
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: Митрофанова трябва да бъде експулсирана още днес

Според Николай Хаджигенов на никого не му стиска да изгони съветския дипломат

„ Един български жител и публицист е преследван поради това, че си е разрешил да каже истината. Това е възмутителен и рисков казус. В Русия правото няма никакво значение, то е инструмент за мъчение. Между другото – както и у нас, към момента “. Това разяснява пред Николай Хаджигенов, юрист и част от гражданско придвижване " Ние идваме ", откакто Кремъл разгласи Христо Грозев за търсене.

Адвокатът уточни, че Русия няма никакво правно съображение да желае задържането на български публицист.

“Предишното постоянно държавно управление експулсира 70 души за шпионска активност. Не им стискаше да изгонят и посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова. А точно тя управлява всичките тези хора. Прокуратурата би трябвало да свърши нещо, само че тя не пробва – тъй като тя брани олигарсите и всички останали, най-вече руските ползи “, сподели още Хаджигенов.

Той беше безапелационен, че Митрофанова би трябвало да бъде експулсирана още през днешния ден, дала е безчет мотиви за това.

" В съветското посолство у нас имаме Жириновски в пола ", уточни юристът.

„ Путин не просто убива украинци. Той постанова ужасяваща тирания, сталински вид. Христо Грозев е преследван, тъй като споделя истината. Български публицист е подложен в заплаха “, съобщи той.

„ Силно се колебая, че на някого му стиска да изгони Митрофанова, няма по какъв начин да изгониш 70 души за шпионска активност и да оставиш техния шеф. А ние като страна би трябвало да подадем този сигнал – че българската страна пази всеки един български жител “, разяснява още юристът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР