Според нидерландската мониторингова група Oryx, руският десантен кораб Минск“, поразен

...
Според нидерландската мониторингова група Oryx, руският десантен кораб Минск“, поразен
Коментари Харесай

Десантният кораб „Минск“ е разрушен при атаката в Крим, поразената подводница едва ли може да се ремонтира

Според нидерландската мониторингова група Oryx, съветският десантен транспортен съд „ Минск “, изумен при вчерашната украинска интервенция против съветския боен флот в Севастопол, е изцяло погубен - той се е намирал в сухия док на севастополския кораборемонтен цех в окупирания от Русия Крим.

" Визуалните данни в този момент демонстрират, че десантният транспортен съд вид " Ропуча Минск " е погубен, а не просто развален ", се споделя в известие на Oryx, представено от Униан.

Междувременно от украинското военно разузнаване обявиха, че десантният транспортен съд " Минск " и подводницата " Ростов на Дон ", която също беше изумена при офанзивата, надали ще бъдат възобновени.

" Това са съществени провали. Сега може да кажем, че с огромна възможност, не подлежат на въстановяване (корабът и подводницата) ", означи представителят на Главното ръководство на разузнаването към украинското Министерство на защитата Андрий Юсов.

По-рано от съветското военно министерство уверяваха, че изумените кораби " ще бъдат изцяло възобновени и ще продължат бойната си работа ".
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР