Според неправителствената организация Активни потребители редица авиокомпании използват кампанията по

...
Според неправителствената организация Активни потребители редица авиокомпании използват кампанията по
Коментари Харесай

Самолетни билети с отстъпка за Черния петък стрували повече от нормалното

Според неправителствената организация " Активни консуматори " редица самолетни компании употребяват акцията по разпродажби Черен петък, с цел да подлъжат лековерни клиенти, че подписват преференциална договорка, а в последна сметка да им продадат на естествената цена или даже по-скъпо място в самолета.

" Направихме едно бързо изследване за цените на самолетни билети. Сравнявахме цените за едни и същи дестинации за идентични дати по отношение на предходната седмица. И нямаше разлика. Даже при някои от дестинациите се получиха по-високи цени ", съобщи Богомил Николов от " Активни консуматори " в утринния блок на Нова телевизия.

Според него обяснението е елементарно – тези понижения се ползват единствено за избрани бройки от местата на борда, само че логиката на потребителите била друга. Клиентът виждал, че има понижение и купувал за датата и дестинацията, които му трябват, тъй като към този момент е решил да купи.

Николов е безапелационен, че е значим изборът на потребителите - не какъв брой санкции са наложени, а какъв брой хора не са купили нещо, за което са разбрали, че е подвеждащо, счита той.

„ Радвам се, че тази година имаше доста сигнали от наблюдателни консуматори, за това по какъв начин една и съща стока е била със повишена цена няколко дни преди Черния петък, с цел да може след това по-късно да се покаже като понижена ”, сподели още Николов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР